Băutura aceasta detoxifică, accelerează metabolismul şi previne cancerul de colon

1 shutterstock 677872480 jpg jpeg

Prepară acest energizant natural, cu puternic efect detoxifiant, şi consumă-l cât mai des dimineaţa, pe stomacul gol. Dă restart metabolismului, curăţă intestinul gros şi previne apariţia tumorilor la nivelul sistemului digestiv. Este o licoare hidratantă, parfumată şi mai mult decât binefăcătoare pentru sănătate.

Tot ceea ce trebuie să faci este să combini câteva ingrediente, ca să obţii un amestec detoxifiant, cu multiple efecte pozitive pentru sănătate.

Poţi adăuga în compoziţie şi fructe proaspete, legume şi ierburi aromatice. Băutura trebuie să fie ţinută la frigider, cel puţin două ore. De fapt, cu cât este ţinută mai mult la frigider, cu atât vei avea parte de mai multe substanţe nutritive conservante în apă.

Unele reţete de apă detoxifiantă includ mai multe ingrediente, altele se bazează doar pe unul, cum ar fi ghimbirul. Însă fiecare component aduce beneficii diferite pentru organism, deci cu cât mai multe ingrediente cu atât mai bine; vei asigura corpului hidratarea esenţială, benefică pentru tranzitul intestinal şi pentru eliminarea toxinelor.

Care este reţeta

Ingredientele de care ai nevoie se găsesc uşor şi sunt accesibile la preţ. Iată care sunt cele necesare pentru a prepara lichidul cu efect detoxifiant:

Lămâie

Bogată în vitamina C, apa cu lămâie sau cu lime favorizează crearea unor enzime digestive. Poţi să storci sucul în apa rece sau să adaugi felii de lămâie în apă.

Oţet de mere

Dacă pui două sau trei linguri de oţet de mere în apă, o să beneficiezi de o îmbunătăţire a procesului de eliminarea a toxinelor din corp şi a digestiei, dar şi de o accelerare a metabolismului. În plus, apa cu oţet poate echilibra nivelul pH-ului în organism.

Mentă proaspătă

Deţin o aromă unică şi revigorantă, însă frunzele de mentă ajută şi la eliminarea bilei din corp. De asemnenea, îmbunătăţesc activitatea glandelor salivare; acestea produc enzime digestive, care absorb vitaminele şi nutrienţii din mâncare. Mai mult, menta calmează durerile de stomac.

Castravete

Castraveţii sunt surse importante de apă şi de fibre alimentare, aşa că asigură o bună digestie şi ajută la golirea intestinelor. Într-un pahar cu apă rece este de ajuns să adaugi o jumătate de castravete de mărime obişnuită.

Pulbere de scorţişoară

Poţi folosi un baton de scorţişoară la un pahar cu apă sau o linguriţă de pulbere, ca să obţii un amestec benefic în prevenirea bolilor intestinale cauzate de bacterii. De asemenea, tratează infecţiile din tractul gastro-intestinal.

Ghimbir

Rădăcină de ghimbir deţine efect de calmare a crampelor şi reduce gazele care produc balonare şi indigestie. Trebuie să tai o bucată de rădăcina în felii mici, pe care să le laşi în apa rece peste noapte.

Bonus: Mai poţi încerca reţetă cu măr şi scorţişoară. Ca să o prepari ai nevoie de un măr tăiat cubuleţe, un baton de scorţişoară, un pahar cu apă şi cuburi de gheaţă.

@shutterstock