Beneficiile nucilor de macadamia: îmbunătăţesc digestia, protejează inima, favorizează slăbirea sănătoasă

1 nuci de macadamia jpg jpeg

Nucile de macadamia reprezintă o gustare delicioasă, cu o aromă dulceagă şi cu o consistenţă cremoasă. Ele conţin până la 80% ulei, care le oferă o textură de unt, bogată în numeroase minerale şi vitamine. Include-le în meniul alimentar, deoarece sunt o adevărată minunăţie a naturii.

Arborii Macadamia sunt originari din Australia, dar se găsesc şi în Brazilia, Costa Rica, Hawai şi Noua Zeelandă. Din fericire, nu trebuie să călătoreşti atât de departe ca să găseşti aceste nuci, deoarece ele sunt întâlnite în majoritatea supermarketurilor şi în magazinele naturiste. Nu numai că pot fi o gustare delicioasă, dar aceste nuci pot fi folosite şi în anumite feluri principale de mâncare. Este important de ştiut că au o coajă exterioară dură care trebuie să fie îndepărată înainte de a le mânca şi de a le folosi în preparate. Dacă nu ai încercat până acum nuci de macadamia, a sosit momentul să le foloseşti. Acestea pot deveni rapid un element de bază în casa ta şi o sursă de sănătate pentru organism. Odată ce vei afla toate aceste benficii, vei dori imediat să le adaugi în dieta ta!

De ce mănânci des nuci de macadamia

Sunt pline de substanţe nutritive, care ajută multe organe vitale. Sunt sărace în carbohidraţi şi conţin fibre, grăsimi sănătoase, proteine şi multe alte vitaminte şi substanţe nutritive.

Te ajută să ai o inimă sănătoasă. Studiile arată că persoanele care mănâncă acest tip de nuci, sunt mai puţin predispuse asupra unui atac de cord, accident vascular cerebral sau asupra altor probleme de sănătate cardiovasculare. Nucile de macadamia te ajută să îţi ţii sub echilibru nivelul de colesterol şi să ai tensiunea arterială mai stabilă.

Un ajutor pentru cei diabetici. Ajută la controlul zahărului din sânge, duc la un control glicemic mai bun şi la o greutate corporală mai sănătoasă. Conţin mulţi antioxidanţi care împiedică dezvoltarea unei boli cronice.

Medicament natural pentru digestie. Deoarece aceste nuci conţin fibre de calitate, ele sunt potrivite pentru sănătatea intestinului tău. Totodată, favorizează digestia şi te ajută să ai un stomac sănătos.

Ajută la pierderea în greutate. Deşi nucile sunt bogate în calorii, ele te pot ajuta să slăbeşti. Conţinutul de proteine şi fibre fac să îţi piară pofta de mâncare şi oferă saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Totuşi, trebuie să ai grijă la cantitatea consumată, 5-10 nuci sunt suficiente.

Ajută la funcţionarea sănătoasă a creierului. Datorită vitaminei B1, cunoscută sub denumirea de tiamină, creierul tău va fi ajutat să funcţioneze corect şi sănătos.

Vei avea o piele mai frumoasă. Consumul de nuci hidratează şi repară pielea. Totodată, substanţele din interiorul lor fac ca pielea ta să fie strălucitoare şi fermă.

Cum se consumă nucile de macadamia

Consumul nucilor crude este cel mai sănătos, dar le poţi alege şi prăjite sau uscate. Asigură-te că nu sunt prăjite în ulei, ci în alte grăsimi mai sănătoase. Le poţi consuma ca gustare, întregi şi crude, între mese. Dimineaţa le poţi amesteca în iaurt sau poţi pregăti o prăjitură dietetică, fără zahăr. De asmenea, poţi măcina nucile şi le poţi presăra deasupra supei sau peste alte preparate fierbinţi. O opţiune bună este să le foloseşti în salată în loc de crutoane, pentru o variantă mai sănătoasă. O altă modalitate de a le consuma este pe post de unt. Untul de macadamia este similiar cu untul de arahite şi îl poţi folosi oriunde doreşti. Dimineaţa poţi încerca două felii de unt întinse pe pâine sau pe biscuiţi.

Dacă ştii că ai alegii la nuci, ar trebui să stai departe de nucile de macadamia. Alergiile la nucile de copac sunt cele mai frecvente probleme alimentare, deci este esenţial să ţii cont de acest aspect atunci când încerci alimente noi, pentru a fi în siguranţă. Totodată, este recomandat să fii atent la cantitatea consumată. Deoarece conţin cantităţi mari de grăsimi şi calorii, prea multe nuci pot cauza creşterea în greutate. Aminteşte-ţi că o porţie corectă are dimensiunea unui pumn şi evită supraalimentarea.

Sursă foto: Shutterstock