Fructul care previne bolile de inimă

1 79902 original jpg jpeg

Dincolo de textura sa uşor cremoasă şi de gustul inconfundabil, kiwi este un fruct cu multiple beneficii asupra sănătăţii organismului. Este bogat în vitaminele A, C şi E şi conţine o sursă deloc neglijabilă de magneziu, calciu, potasiu şi fibre. Îl poţi consuma ca atare sau în diferite combinaţii de salate de fructe! 

Bogat în antioxidanţi

Kiwi ar trebui consumat zilnic deoarece este o sursă importantă de vitamina C, compuşi fenolici, carotenoizi şi antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Pentru a-ţi menţine starea de sănătate, încearcă să incluzi în alimentaţie cel puţin un kiwi. Ideal ar fi să îl mănânci la micul dejun.

Te ajută să adormi

Kiwi poate fi consumat atât în timpul zilei, cât şi seara, deoarece compuşii din fruct ajută la tratarea insomniei, relaxează corpul şi îi dau o stare de bine. Dacă te confrunţi cu probleme ale somnului, nu uita să mănânci un kiwi înainte de culcare.

Îmbunătăţeşte digestia

Fructul conţine anumite enzime care ajută la descompunerea alimentelor şi facilitează procesul digestiei. Dacă ai probleme cu sistemul digestiv, poţi mânca un kiwi după jumătate de oră de la masă.

Întăreşte sistemul imunitar

Un kiwi pe zi îţi va asigura necesarul de vitamine şi minerale de care organismul tău are nevoie pentru a se putea apăra împotriva virusurilor şi a bacteriilor. Dacă nu eşti obişnuită să îl consumi simplu, combină-l cu banane pentru a-i reduce din aciditate.

Previne bolile de inimă

Sursă naturală de potasiu, un kiwi pe zi îţi menţine inima sănătoasă potrivit specialiştilor în nutriţie. Dacă îl vei consuma regulat, vei observa că tensiunea arterială se va păstra în limitele normale, iar riscul altor boli cardiovasculare va fi diminuat.

Sursă foto: www.foodgallery.co.th