Berea ţine diabetul la distanţă

1 70204 original jpg jpeg

Berea este o băutură pe care multe persoane o evită, crezând că are un aport mare de calorii. Însă o echipă de cercetători răstoarnă acest mit şi evidenţiază câteva efecte benefice ale berii.

Moderaţia este elementul de bază

Este una dintre băuturile preferate ale românilor,dar în acelaşi timp este privită ca fiind responsabilă de apariţia unor diverse afecţiuni. În realitate,consumul moderat şi regulat de bere poate reduce riscul de diabet. Este important ca în perioada în care o includem în alimentaţia noastră să avem şi o dietă echilibrată şi sănătoasă,precum cea mediteraneană compusă din peşte,fructe,legume şi ulei de măsline. În bere se regăsesc vitamine,acid folic,fier şi calciu,cu efecte pozitive în prevenirea şi combaterea diabetului.

Cercetătorii spanioli au dovedit într-un studiu efectuat pe femei şi bărbaţi care au consumat bere în mod regulat,că riscul acestora de a face diabet este mai scăzut. În plus,ei au experimentat şi alte efecte pozitive,precum scăderea în greutate şi minimizarea riscului de a suferi de hipertensiune.

 „Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentraţiei glucozei în sânge (hiperglicemie) şi dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm,datorat macro şi micronuţrienţilor din bere,ca şi,probabil,nivelului mare de antioxidanţi”. afirmă dr. Corina-Aurelia Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Consumul de bere trebuie însă însoţit de un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corespunzătoare.

„Berea nu afectează creşterea în greutate,deoarece nu conţinute grăsimi,şi nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. “ mai afirmă dr. Corina-Aurelia Zugravu.

Studiu a fost realizat de către Universitatea din Barcelona,Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid pe un eşantion de 1.249 de bărbaţi şi femei,de peste 57 de ani.