Bonnie şi relaţia cu soţul ei

Lumea nu ştie, în general, foarte multe lucruri despre Bonnie. Ea s-a căsătorit la vârsta de 16 ani cu Roy Thornton, un coleg de clasă la şcoala unde învăţau în Dallas, scrie Biography.com

Decizia de a se căsători nu a fost greu de luat, mai ales că tatăl ei nu mai era demult, iar mama lucra din greu la o fabrică. Bonnie însăşi nu prea avea perspective de viaţă şi se gândea că altceva nu va face decât să lucreze ca servitoare, iar căsătoria părea o cale de ieşire.

În realitate, mariajul a fost un dezastru. Roy era un hoţ care dispărea pentru perioade lungi de timp, iar la întoarcere, era mai mereu beat şi abuziv. În cele din urmă, soţul ei a primit o condamnare definitivă de cinci ani pentru tâlhărie. Era încă în închisoare când a auzit de moartea lui Bonnie alături de Clyde Barrow.

Bonnie şi Clyde erau devotate familiilor lor

Cei doi nu se considerau ca fiind “lupi singuratici” şi au depus toate eforturile pentru a rămâne în legătură cu rudele lor, în special în cele mai grele perioade.

Bonnie şi Clyde au făcut frecvent călătorii înapoi în zona de vest a Dallas-ului, unde locuiau familiile lor. Uneori, îşi vizitau apropiaţii de mai multe ori într-o lună. Metoda standard a lui Clyde era să treacă repede cu maşina pe lângă casa părinţilor lui şi să arunce o sticlă de suc care conţinea o notiţă. Mama sau tatăl urma să recupereze sticla care conţinea indicaţii despre un loc de întâlnire în afara oraşului. Iniţial, deşi părinţilor nu le plăcea acest lucru, până la urmă ei au învăţat să coopereze vorbind codat la telefon şi aranjând întâlnirea.

Când Bonnie şi Clyde treceau prin clipe grele, familiile lor îi ajutau cu haine curate şi sume mici de bani. În momentul morţii sale, Clyde încerca să cumpere pământ pentru părinţii lui din Louisiana. În cele din urmă, mai mulţi membri ai familiei Barrow au fost condamnaţi la închisoare pentru o scurtă perioadă de timp pentru că şi-au ajutat rudele celebre, pe Bonnie şi Clyde. 

Membrul bandei Barrow, Henry Methvin, părea să împărtăşească un devotament similar faţă de familia sa. Bonnie şi Clyde au considerat acest lucru ca o dovadă a încrederii lui Henry şi au făcut tot ce au putut pentru a se asigura că îşi vede propria familie cât mai des. Cu toate acestea, Henry împreună cu tatăl său au fost de acord să-i trădeze pe cei doi, avertizând poliţia de locul unde se aflau aceştia în schimbul propriei graţieri. 

Oficialii, conduşi de Francis Hamer, fost ranger în Texas şi agentul special al FBI-ului, L.A. Kindell, i-au găsit pe Parker şi Clyde la ferma tatălui lui Methvin, lângă Arcadia, Louisiana. Hammer a organizat o ambuscadă pe marginea drumului, acolo unde Bonnie şi Clyde au fost ucişi cu 167 de glonţuri.

FOTO Shutterstock.com