1 tavă

1 h 20'

dificultate medie

Ingrediente pentră prăjitura cu cireşe şi cremă de cocos

Pentru blat:

175 g unt

175 g zahăr

175 g făină tip 000

3 ouă

3 linguriţe lapte

100 g fulgi de nucă de cocos

 

Pentru stratul de cireşe:

400 g cireşe fără sâmburi

100 g zahăr

12 g amidon

1 lingură suc de lămâie

60 ml apă

 

Pentru cremă:

50 ml cremă vegetală din nucă de cocos

400 g mascarpone

100 g zahăr pudră vanilat

4 linguri fulgi de cocos

Mixează untul cu zahărul, apoi adaugă câte un ou şi mixează după fiecare. Încorporează făina, apoi laptele şi 50 g fulgi de cocos. Toarnă compoziţia într-o formă de tort, cu 26 cm diametru şi cu pereţi detaşabili. Coace blatul 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Lasă-l la răcit 10 minute, apoi scoate-l din tavă. 

Mai citeşte şi: Tort Raffaello

Pentru stratul de cireşe: pune toate ingredientele într-o crăticioară şi lasă-le să fiarbă la foc mic, până ce fructele devin moi, iar amestecul se îngroaşă. Lasă dulceaţa obţinută la răcit. Dacă îţi doreşti o consistenţă asemănătoare cu marmelada, poţi trece fructele prin blender, apoi să le mai fierbi 5-8 minute.

Prepară crema astfel: mixează crema de cocos cu brânza mascarpone şi cu zahărul vanilat până ce obţii o cremă fină. Adaugă fulgii de cocos şi amestecă. Taie blatul de tort în trei straturi. Aşază pe stratul de jos dulceaţa de cireşe, iar pe al doilea şi al treilea strat întinde crema de cocos. Presară deasupra fulgii de cocos rămaşi.

 

Mai citeşte şi: Krapfen, gogoşi berlineze

 

Sursa foto: Shutterstock