Pentru sosul alb:50 g unt,50 g făină,250 ml lapte dulce,sare,piper

Cum se prepară

1 Se căleşte făina în unt,amestecând continuu. Se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă. Se condimentează cu sare şi piper,după gust.

2 Separat,se înmoaie franzela în lapte, se stoarce uşor şi se amestecă cu piureul de spanac. Se adaugă brânza rasă, gălbenuşurile,smântâna,apoi sosul alb. La sfârşit,se înglobează delicat albuşurile bătute spumă tare.

3 Se ung cu unt şi se tapetează cu pesmet câteva forme mici termorezistente (sau una mare),în funcţie de numărul porţiilor,în care se toarnă compoziţia de budincă. Deasupra se presară caşcaval ras şi migdalele, apoi se introduc în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute. Budinca se serveşte fierbinte.

Credit foto: www.eatingwell.com