Cu sau fără căciulă? Aceasta este dilema multor doamne sensibile la frig şi nevoite să meargă pe jos,pe afară. Dacă vor să se protejeze de o răceală sigură şi îşi pun căciulă,aceasta le strică frumuseţe de păr proaspăt aranjat.

Ce este de făcut? Hair stylistul Geta Voinea spune că secretul stă în tunsoare. Dacă aceasta este corect realizată şi are o tăietură frumoasă,atunci,cu sau fără căciulă,părul va arăta bine. În orice caz,căciula nu trebuie să fie foarte strâmtă pe cap.

“Alternativa căciulii este o glugă mai mare şi călduroasă ,pentru că lasă părului suficientă libertate, sau o eşarfă. De asemenea, există bentiţe cu urechi, care vă pot proteja foarte bine de frig”, spune Geta Voinea. Avantajate sunt femeile care poartă părul scurt, acesta fiind cel mai uşor de aranjat. Cel lung şi buclat trebuie neapărat prins într-un coc sau într-o coadă, deoarece căciula i-ar strica volumul. Asta nu înseamnă să renunţaţi la spumă sau la fixativ, care ajută la menţinerea coafurii chiar şi după ce v-aţi ţinut capul acoperit. Folosiţi-le,însă,în cantitate mai mică decât în anotimpul cald.

Spălaţi-vă pe cap doar seara

Dacă vara, din cauza prafului şi a transpiraţiei, trebuie să ne spălăm mai des pe cap, iarna, spălările trebuie rărite.

Este indicat să se facă seara, nu dimineaţa, şi să vă uscaţi foarte bine. Folosiţi o mască hidratantă o dată pe săptămână, dar, în ceea ce priveşte balsamul, nu îl aplicaţi niciodată la rădăcină.

Aceasta este foarte sensibilă şi părul riscă să se îngraşe. Primul centimetru de păr trebuie ferit de produs,spune Geta Voinea.