În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Însă dacă ţi se întâmplă să depăşeşti această limită, trebuie să investighezi ce te macină, ce mănânci, cum te afectează stresul, alte boli sau alte afecţiuni. Iată care sunt bolile pe care le poate ascunde căderea părului în mod excesiv!

Diabet

Toamna şi iarna, e nevoie să acorzi mai multă atenţie alimentaţiei. Un regim mai puţin bogat în vitamine şi minerale poate genera o cădere mai accentuată a părului. Pentru că anemiile şi avitaminozele pun în pericol foliculul de par. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr şi o cădere şi mai accentuată a acestuia. Şi asta nu e tot! Diabetul şi dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

Dermatită seboreică

Ia în calcul şi dermatita seboreică! Completată de stres şi de teama căderii părului. Dar şi de unele reţete de frumusete prea agresive, aplicate după ureche şi fără să ţii cont de sfatul specialistului: „Azi, mai mult ca oricând, e nevoie să te asiguri că foloseşti produse de îngrijire adaptate tipului tău de păr. Azi, poţi alege game cosmetice profesionale care combat căderea părului. Produsele Nioxin menţin părul cât mai sănătos. Ele ajută rădăcina firului de păr să rămână vie un timp cât mai îndelungat‟, spune Alina Rau, Lead Trainer Nioxin Romania.

Sursă foto: Shutterstock