Dacă îţi faci griji că 1-2 cafele pe zi îţi pot da probleme de sănătate, află că această băutură, consumată corect te poate proteja într-o oarecare măsură. Mai ales dacă este băută fără adaos de zahăr, efectele benefice ale cafelei pot depăşi riscurile. Potrivit unui studiu din 2016 publicat în „Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention”, consumul a una sau două căni de cafea pe zi a fost corelat cu o reducere cu 26% a riscului de cancer de colon. Totuşi, în ce context cafeaua poate să conducă la declanşarea unor afecţiuni grave?

Consumul de cafea prea fierbinte creşte riscul de cancer

Dacă îţi place să-ţi începi ziua cu o cafea fierbinte, este posibil ca, fără să vrei, să–ţi creşteţi riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer. În anul 2019 a fost publicat un studiu în „Jurnalul Internaţional al Cancerului”. Un grup de 50.045 de adulţi cu vârsta cuprinsă între 45 şi 75 de ani au fost monitorizaţi timp de circa 10 ani. La cei care au băut zilnic cafea la temeratura de 60°C sau peste s-a înregistrat un risc cu 90% mai mare de a dezvolta cancer esofagian decât la cei care şi-au consumat băuturile la temperaturi medii, călduţe sau reci.