1. Cafeaua

Specialiştii încă nu pot spune cu certitudine dacă este bine sau nu să bei cafea. Deşi unele studii arată că un consum moderat de cafea scade riscul de a suferi de cancer la prostată sau la sâni,alte cercetări arată că duce la creşterea riscului de a dezvolta cancer la plămâni.

2. Murăturile

Consumul frecvent de murături poate creşte riscul de a dezvolta cancer esofagian sau gastric. În urma unui studiu prin care s-a analizat comportamentul alimentar al coreenilor şi japonezilor,cercetătorii au ajuns la concluzia că există o legătură între consumul de murături şi riscul crescut de cancer,spre deosebire de persoanele care mănâncă legume proaspete.

3. Băuturile alcoolice

Alcoolul nu afectează organismul dacă este consumat în cantităţi moderate,dar asta nu înseamnă că nu poate avea efecte negative. 10% dintre bărbaţii care suferă de cancer,beau alcool în mod regulat,în timp ce doar 3% dintre femeile care au cancer,beau alcool în cantităţi mari. Potrivit unui studiu recent,consumul excesiv de alcool duce la apariţia cancerului la sân,la plămâni sau în gât.