Când este nevoie de îndepărtarea amigdalelor

1 81312 original jpg jpeg

Copilul tău se confruntă des cu episoade de amigdalită? Probabil te gândeşti că operaţia de scoatere a amigdalelor este soluţia. Este bine să ştii că intervenţia nu se face decât în anumite cazuri.

Amigdalele sunt mase de ţesut situate de o parte şi de alta a gâtului, deasupra şi în spatele limbii. Produc globule albe şi limfocite, având un rol precum cercetaşii pentru sistemul imunitar, constituind o adevărată barieră de apărare a organismului contra microbilor ce produc infecţii. Amigdalele se infectează mai ales între 4 şi 10 ani, sistemul lor imunitar fiind în formare, iar după vârsta de 11 ani amigdalele se micşorează, reducându-se şi riscul inflamării lor.

Atenţie la amigdalitele cu complicaţii!

Amigdalita este o afecţiune comună mai ales la vârsta copilăriei şi se manifestă prin simptome precum durerea de gât şi dificultatea la înghiţire, apariţia de pete albe sau gălbui de puroi pe amigdale, febră, sforăit puternic, uneori apnee de somn, cu obstrucţionarea căilor respiratorii, adică în timpul somnului copilului i se întrerupe temporar respiraţia şi are senzaţia că se sufocă, ceea ce face ca somnul să-i fie agitat şi insuficient de odihnitor, ducând la scăderea capacităţii de concentrare în timpul zilei.

Află ce spun specialiştii pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: bansalglobalhospital.com