De ceva vreme,cămaşile acapareză podiumurile de modă. Adevărul e că vorbim despre un obiect de bază în orice garderobă,o piesă vestimentară care ani şi ani nu s-a perimat. Dimpotrivă,cămăşile destinate femeilor au început să apară în din ce în ce mai multe variante. Culori,imprimeuri,materiale diverse. Fie că alegi o cămaşă impusă de tendinţele acestui an,cum e rochia-cămaşă,fie că rămâi la vechea ta prietenă,cămaşa albă şi bărbătească nu vei da greş. Poart-o cu încredere şi accesorizeaz-o după stilul tău. Pentru mai multe idei,vezi mai jos!

Carouri,carouri,carouri...

Vedetele parcă au făcut o obsesie pentru cămăşile în carouri. Până şi designerii celebri le-au urcat pe podium în prezentările lor. Pentru un look fashion,inspiră-te de la Mary Kate Olsen,care îndrăzneşte să poarte mărimii XXL,cu colanţi şi borine sau pantofi cu toc înalt. Iar pentru a scoate ţinuta din anonimat,accesorizeaz-o cu un ceas masiv sau un colier extravagant. Nu uita:carourile mici te avantajează dacă vrei să ascunzi câteva kilograme în plus. Alege carourile mari dacă eşti slabă!

O cămaşă într-o singură culoare

O cămaşă într-o singură culoare poate avea efectul unei rochii:acela de a te scoate din orice încurcătură. Nu sunt multe ocaziile la care să nu poţi purta o cămaşă bine aleasă! Dintre toate variantele,vedeta e albul. Cămaşa albă o poţi combina cu fusta-creion,cu pantalonii negri drepţi sau skinny,cu blugii îndoiţi şi nu numai. Reţine doar că în acest caz detaliile care contează sunt:pantofii şi nasturii cămăşii. De aici,personalitatea sau lipsa de personalitate a ţinutei! Pentru un look casual,nimic mai potrivit decât o cămaşă pastel,cu pantaloni comozi şi balerini care ies în evidenţă. Nu uita:Dacă eşti slabă,îţi permiţi să porţi cămăşi largi,în culori puternice. Dacă nu,alege culorile închise şi evită volumele în favoarea unor croieli care urmează linia corpului.

Sezonul imprimeurilor

Vara e anotimpul imprimeurilor. Flori,culori vii,modele abstracte,se vor purta toate în acest sezon. Pentru un stil boem,alege o cămaşă lungă cu imprimeu şi adaugă o geantă de umăr supradimensionată,cu o curea lungă. Iar pentru un stil retro,alege o cămaşă lungă,cu motive florale,combinată cu pantaloni slim şi o centură în talie. Imprimeurile colorate poartă-le împreună cu pantaloni negri,de dragul contrastului. Evită să porţi imprimeuri florale din cap până-n picioare. Şi niciodată nu combina o cămaşă largă cu pantaloni largi. Vei obţine „efectul pijama” şi efectul ăsta e departe de orice tendinţă. Altfel,poartă o cămaşă cu lejeritate,atitudinea primează! Ca întotdeauna.