Nu ştim de fiecare dată când cineva e interesat de noi şi poate că nici noi nu ne descurcăm atât de bine când vine vorba de transmis anumite mesaje subtile celui pe care-l preferăm şi pe care ne dorim să-l cunoaştem mai bine. Şi atunci ce e de făcut? Să ne lăsăm pe mâna ştiinţei, care ne poate spune cu precizie care sunt expresiile feţei pe care le face cineva care flirtează.

Publicat în Jurnalul Cercetării sexului, Indentificarea Expresiei faciale a celui care flirtează şi efectul pe care-l are asupra bărbaţilor, studiul făcut de Parnia Haj-Mohamadi, Omri Gillath şi de Erika L. Rosenberg a identificat câteva mişcări ale feţei care denotă flirtul.   


“Starea pe care o avem nu este întotdeauna transmisă prin cuvinte, ci prin expresii ale feţei. Noi am studiat existenţa anumitor mişcări ale feţei care sunt folosite mai ales de femei atunci când sunt interesate de un bărbat”, stă scris în studiul respectiv.


Pentru cercetarea lor, oamenii de ştiinţă au folosit Facial Action Coding System pentru a investiga „rolul expresiilor care denotă flirt în comunicare şi iniţierea împerecherii”. Acest sistem foloseşte 23 de mişcări faciale care pot trăda diverse emoţii umane.