Data de expirare trecută pe produsele alimentare nu este întotdeauna cel mai de încredere indicator că alimentele s-au stricat sau nu. Această dată se bazează pe estimări şi poate fi orientativă. Iată cum îţi poţi da seama dacă anumite produse sunt într-adevăr bune pentru consum sau nu!

Praf de copt şi bicarbonat de sodiu

În timp, plicurile cu praf de copt sau cu bicarbonat de sodiu îşi pierd puterea de dospire, ceea ce înseamnă că pandişpanul nu va mai fi la fel de pufos. Pentru a te asigura că aceste substanţe încă sunt bune pentru folosit, amestecă bicarbonatul de sodiu cu oţet şi praful de copt cu apă fierbinte. Dacă vor face bule şi spumă, înseamnă că ingredientele încă sunt bune pentru a fi folosite.

Citeşte şi: Cum au ajuns sarea şi piperul de nedespărţit în mâncare

Făina

Majoritatea oamenilor îşi depozitează făina în cămară, dar cel mai indicat este ca ea să fie păstrată în frigider, pentru a fi proaspătă pentru mai mult timp. Făina integrală rezistă aproximativ opt luni în frigider. Ştii că ea s-a stricat atunci când devine râncedă. Nu va afecta siguranţa alimentelor, dar va influenţa calitatea şi gustul lor.

Nuci şi seminţe