Să fii un părinte responsabil înseamnă ca din primele zile ale micuţului să ai grijă de el prin cele mai sănătoase modalităţi. Dacă astăzi, tinerii părinţi sunt ajutaţi de tehnologie şi de sfaturile specialiştilor, în timpurile străvechi, oamenii nu erau atât de bine puşi la punct cu privire la creşterea copiilor şi apeleau la diverse leacuri băbeşti, precum - băiţa micuţului în untură. Iată şi alte lucruri care arată cât de mult s-a schimbat „profesia‟ de părinte, de-a lungul timpului!

Spălatul copiilor cu untură sau ulei

În cartea, publicată la mijlocul secolului al XIX-lea, „Advice to a Mother on the Management of her Children‟, specialiştii recomandau spălatul nou-născutului cu untură, pentru a îndepărta substanţa alb-cenuşie, care acoperă pielea bebeluşului, numită Vernix caseosa. Autorii le sfătuiau pe mame să le frece uşor corpul bebeluşilor cu untură sau cu ulei rece, după ce bebeluşul a fost spălat cu săpun în apă caldă, aşa cum oamenii făceau odinioară. În zilele noastreă, această substanţă nu trebuie îndepărtată, deoarece s-a demonstrat că are rol protector hidratant.

Citeşte şi: De ce unele femei nasc numai băieţi sau numai fete? Chiar poate influenţa sexul viitorului copil? 

O culoare periculoasă pe lângă bebeluşi

În Epoca Victoriană, era la modă vopseaua de o nuanţă frumoasă verde-smarald, despre care se spunea că linişteşte copiii şi îi ajută să adoarmă. Culoarea era predominantă pe diverse obiecte, cum ar fi: pe rochii, pe flori şi chiar pe cărucioarele bebeluşilor. Problema a fost că, s-a descoperit că acea nuanţă de verde era obţinută cu ajutorul a mai multor substanţe, printre care arsenicul, o substanţă foarte toxică pentru organism.

Alăptatul, o activitate neobişnuită