CancelCancer reprezintă un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viaţă sănătos şi responsabil. Este o iniţiativă ce îşi propune să mobilizeze femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor şi pentru a se concentra pe prevenţie.
 
România este ţara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 şi 4) a cancerului la sân.
Este al patrulea an în care două branduri responsabile şi puternic implicate în campanii sociale îşi unesc forţele pentru o cauză nobilă: reducerea mortalităţii cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.
 
Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă oră va străbate ţara alături de medici specialişti carevor oferi consultaţii senologice gratuite. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staţiona timp de trei zile.
 
Anul acesta proiectul se desfăşoară în trei etape: prima etapă se încheie la mijlocul lunii august, ceade-a doua etapă începe pe 18 august, iar cea de-a treia etapă este planificată pentru perioada 7 septembrie – 2 octombrie. Peste 1500 de femei vor beneficia, în 2020, de anamneze şi ecografii mamare gratuite, iar - în cazul în care este nevoie- şi de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile partenere din fiecare oraş).
 
Programul primei etape (31 iulie- 14 august) a caravanei #CancelCancer2020 este următorul:
 
Mediaş 31 iulie-2 august
 
Deva 3-5 august
 
Alba Iulia 6-8 august
 
Zalău 9-11 august
 
Carei 12-14 august
 
Consultaţiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 30 de ecografii pe zi.
 
Contextul pandemic implică o serie de măsuri şi reguli ale caravanei cu privire lanormele de igienă şi de distanţare fizică. Din acest motiv, numărul ecografiilor este limitat şi se desfăşoară conform următorului orar:
 
Ziua 1/oraş: 12:00-20:00
 
Ziua 2/oraş: 10:00-19:00
 
Ziua 3/oraş: 10:00-19:00
 
Detaliile campaniei şi adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro şi pe pagina de Facebook Stop Cancer la Sân.
 
„CancelCancer este despre ambiţia şi perseverenţa de a duce mai departe o iniţiativă socială, despre a ne uni forţele şi gândurile bune pentru a demonstra că implicarea poate schimba în roz orice statistici nefavorabile. Contextul pandemic este unul extrem de dificil pentru toată lumea, însă –pentru persoanele care nu mai pot ajunge la un control medical ori pentru persoanele a căror stare de sănătate depinde de posibilitatea realizării unui control medical la timp – situaţia este dramatică. Alături de Kaufland România, partenerul nostru, am decis că este esenţial să continuăm caravana şi anul acesta, luând însă în calcul, cu o rigoare desăvârşită, toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii Coronavirus”, spune Andreea Moldovan, General Manager AVONSEE.
 
„Întreaga lume trece printr-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere, în care trebuie să avem grijă de noi, de cei dragi,dar şi de comunitatea largă; în care purtarea unei măşti de protecţie şi spălatul mâinilor reprezintă gesturi de preţuire a celor din jur, iar implicarea companiilor este esenţială pentru a traversa mai uşor aceste momente. Kaufland România a înţeles că acest an este despre sănătate înainte de toate. Suntem bucuroşi că putem fi alături de AVON şi în 2020, oferind consultaţii senologice gratuite în parcările magazinelor noastre din ţară”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSRManager Kaufland România.
 
Campania #CancelCancer a fost iniţiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 şi este un demers social cu scopul de a îmbunătăţi statisticile, de a educa femeile din România şi de a transforma prevenţia într-un subiect uzual şi firesc.