Care este diferenţa dintre protecţia solară chimică şi protecţia solară minerală

1 protectie solara jpg jpeg

Vacanţa de vară se apropie, iar cremele şi loţiunile de protecţie nu trebuie să lipsească din trusa de îngrijire personală. Pe piaţă există două categorii de produse pentru protecţia solară: cele cu filtre minerale şi cele cu filtre chimice. Care este diferenţa dintre cele două?

Nu este un secret că expunerea la razele solare poate accelera apariţia unor efecte nedorite, printre care: îmbătrânirea pielii, apariţia ridurilor, apariţia petelor sau apariţia arsurilor solare. Deşi, în general, multe persoane aleg crema cu cel mai mare factor de protecţie, este important să aflăm de ce este bine să citim şi lista ingredientelor.

Protecţie chimică versus protecţie minerală

Diferenţa dintre protecţia solară chimică şi cea minerală este dată de ingrediente. Protecţia minerală este formată din două substanţe naturale - dioxid de zinc şi dioxid de titan, ingrediente care stau pur şi simplu deasupra pielii şi o protejează de razele UV.

În schimb, crema cu protecţie solară chimică conţine compuşi chimici non-naturali, care pătrund direct în piele şi absorb razele UV. Printre aceşti compuşi se numără: oxibenzona, octisalate, octinoxate sau homosalate. Aceste ingrediente sunt eficiente şi oferă protecţie, însă odată cu procesul de „absorbţie‟, substanţele chimie pot provoca iritaţii şi disconfort, în special rândul persoanelor cu piele sensibilă.

Care produs este mai bun?

Ambele produse pot fi eficiente dacă sunt aplicate corect, dar, în egală măsură, pot prezenta şi dezavantaje. Produsele cu ingredientele chimice sunt mai accesibile şi oferă mai multă acoperire împotriva razelor UVA şi UVB, însă pot fi şi periculoase, deoarece substanţele din care sunt făcute pot intra în piele şi pot provoca iritaţii. Totodată, crema cu protecţie hidratantă poate fi eficientă, însă poate lăsa urme pe piele după aplicare. Fie că alegi produsele cu filtre chimice, fie pe cele cu filtre minerale, important este să fii atent ca pe lângă aceste substanţe, cremele să conţină ingrediente naturale. Totodată, dacă ai de ales, trebuie să ţii cont şi de textura produsului, de nuanţa pielii şi de sensibilitatea pielii. Spre exemplu, dacă ai un ton închis al pielii, poţi opta pentru crema chimică, deoarece multe formule minerale au dat pielii un aspect neplăcut, după plajă, iar în cazul persoanelor cu pielea sensibilă, produsele de protecţie solară minerală s-au dovedit a fi mai eficiente. Indiferent de alegere, în zilele de plajă nu uita să te hidratezi corespunzător şi să ai în geantă şi loţiunea după plajă, cu rol remineralizat şi antioxidant, care te va ţine departe de arsurile solare.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg