Astrologia occidentală, concepută în urmă cu 3.000 de ani, se învârte, la propriu, în jurul Soarelui. Semnele astrale se stabilesc pornind de la echinox, momentul care marchează noul an astrologic. De aceea, zodiacul occidental începe cu semnul Berbecului. În astrologia vedică, succesiunea semnelor nu ţine cont de poziţia Soarelui, ci se raportează la stelele fixe din constelaţii. Cele 12 semne ale zodiacului vedic sunt guvernate de 4 elemente: foc, pământ, aer şi apă. Pe scurt, se crede că focul iniţiază, pământul consolidează, aerul comunică, iar apa simte. Fiecare element este important şi asigură armonia.

Mesha (14 aprilie-15 mai)

Semn de foc
Număr norocos:
9
Ziua favorabilă: marţi
Te definesc impulsivitatea şi curajul. Găseşti plăcere în muncă şi fericirea în familie. Eşti aventuroasă, îţi place să călătoreşti. Sunt situaţii în care te bazezi prea mult pe propria inteligenţă sau în care îţi pierzi cumpătul cu uşurinţă.

Vrischabha (16 mai-15 iunie)

Semn de pământ
Număr norocos:
6
Ziua favorabilă: vineri
Preferi rutina, confortul şi-ţi place să te înconjori de obiecte frumoase. Apreciezi arta, muzica, dansul şi preparatele culinare savuroase. Te poţi lăuda cu o intuiţie bună şi cu o personalitate plăcută, care te ajută să-ţi faci prieteni fără mare greutate.

Mithuna (16 iunie-16 iulie)

Semn de aer
Număr norocos:
5
Ziua favorabilă: miercuri
Modestă, jovială, ai succes în viaţă numai prin eforturi proprii. Întâmpini dificultăţi în a lua decizii, pentru că te hotărăşti cu greu şi te plictiseşti cu uşurinţă. Treci de la un lucru la altul cu rapiditate, ceea ce poate fi un avantaj, dar şi o slăbiciune.

Karka (17 iulie-17 august)

Semn de apă
Număr norocos:
2
Ziua favorabilă: luni
Acţionezi în funcţie de sentimente şi eşti uşor impresionabilă. Sensibilă şi grijulie cu ceilalţi, eşti orientată spre familie, căminul tău fiind locul unde te simţi cel mai bine. În schimb, rişti să fii posesivă, geloasă sau să-ţi plângi adesea de milă doar pentru a testa cât de mult eşti iubită.

Simha (18 august-17 septembrie)

Semn de foc
Număr norocos:
1
Ziua favorabilă: duminică
Extrovertită, îndrăzneaţă şi iubitoare, adori să fii în centrul atenţiei. Eşti înconjurată mereu de admiratori. Eşti o povestitoare extraordinară, motive pentru care eşti iubită de cei care se simt bine în compania ta. Ai calităţi native de lider şi te consideri cea mai bună în multe privinţe.

Kanya (18 septembrie-18 octombrie)

Semn de pământ
Număr norocos:
5
Ziua favorabilă: miercuri
Este foarte greu să fii mulţumită de ceilalţi. Îţi stabileşti standarde ridicate şi eşti o perfecţionistă. Practică, ordonată şi economă, îţi doreşti ca toţi cei din jurul tău să-ţi semene. Reuşeşti în tot ceea ce-ţi propui, chiar dacă ai nevoie de mai multă încredere în forţele tale.

Tula (19 octombrie-17 noiembrie)

Semn de aer
Număr norocos:
6
Ziua favorabilă: vineri
Ai înclinaţie spre artă, frumuseţe şi-ţi doreşti să păstrezi armonia în toate. Înţelegătoare, eşti căutată de mulţi pentru a-i ajuta să-şi rezolve problemele. Te entuziasmezi şi te îndrăgosteşti cu uşurinţă. În cuplu, s-ar putea să apară tensiuni, de aceea ai grijă să nu laşi frustrările să se adune!
    

Vrischika (18 noiembrie-16 decembrie)

Semn de apă
Număr norocos:
9
Ziua favorabilă: marţi
Eşti secretoasă, greu de descifrat, intuitivă, protectoare cu cei dragi şi iubitoare. Pe de altă parte, dacă nu ţi se răspunde cu aceeaşi monedă, tinzi să devii răzbunătoare, geloasă, ranchiunoasă. Mulţi te rănesc fără să vrea. Ai grijă la dependenţele de orice fel!  

Dhanu (17 decembrie-15 ianuarie)

Semn de foc
Număr norocos:
3
Ziua favorabilă: joi
Te interesează foarte puţin ce părere au alţii despre tine. Eşti isteaţă, jovială şi-ţi plac provocările. Nimeni nu înţelege mai bine decât tine diferenţa dintre a trăi şi a exista, pentru că iubeşti să te bucuri de tot ce este bun în viaţă, să-i ajuţi pe ceilalţi, să-ţi petreci timpul în natură.

Makara (16 ianuarie-13 februarie)

Semn de pământ
Număr norocos:
8
Ziua favorabilă: sâmbătă
Răbdarea şi ambiţia te caracterizează. Eşti cea mai muncitoare dintre toţi nativii celor 12 zodii. Îţi găseşti cu greu un partener, pentru că treci adesea drept o persoană inaccesibilă. Eşti capabilă de sacrificii pentru a obţine câştiguri materiale importante şi adori competiţia.

Kumbha (14 februarie-15 martie)

Semn de aer
Număr norocos:
8
Ziua favorabilă: sâmbătă
Eşti apreciată pentru ideile tale originale. Ai umorul şi relaxarea care cuceresc pe mulţi, de aceea ai prieteni foarte diverşi. De altfel, iubeşti viaţa socială, independenţa şi nu accepţi pe nimeni care îţi spune ce să faci. Te ataşezi cu dificultate de cineva, din teama de a nu-ţi îngrădi libertatea.

Meena (Soare în Peşti – 16 martie-13 aprilie)

Semn de apă
Număr norocos:
3
Ziua favorabilă: joi
Romantică şi sensibilă, ai nevoie de o persoană care să te aprecieze, mai ales că ai puţină încredere în tine însăţi. Te adaptezi cu uşurinţă, eşti un partener apreciat şi o amică bună. Starea de spirit schimbătoare poate da de furcă celor din jurul tău, care nu ştiu întotdeauna cum să te ia.