În mijlocul verii, să fii într-o maşină cu temperaturi ridicate este tot ce nu ţi-ai putea dori! Probabil cunoşti acel sentiment când deschizi portiera şi interiorul maşinii pare a fi un cuptor încins. Călătoriile cu maşina fără aer condiţionat pot fi experienţe dificile, în special dacă eşti sensibil la căldură. Desigur, acest lux este binevenit, însă trebuie să iei în calcul şi aspectele sale negative. Iată care sunt avantajele şi dezavantajele folosirii acestui serviciu!

Avantajele aerului condiţionat

  • Confort - un avantaj evident al utilizării sistemului de aer condiţionat din maşină este confortul pe care ţi-l oferă. Folosirea acestui serviciu te ajută să nu te mai lupţi cu căldura sufocantă din maşină, în timpul verii. În loc să deschizi geamurile şi să te „lupţi‟ cu sunetele din exterior, poţi foarte uşor să dai drumul la aerul condiţionat, în timp ce asculţi piesele tale preferate la radioul maşinii.
  • Siguranţă - utilizarea aerului condiţionat îţi oferă o mai bună siguranţă pe drum. Spre exemplu, eviţi somnolenţa care poate să apară din cauza căldurii. Dacă dai drumul la aerul condiţionat, aerul rece te va revigora şi te va determina să fii mai atent în trafic.
  • Eşti mai liniştit în trafic - blocajele din trafic în zilele fierbinţi, fără aer condiţionat, pot reprezenta un scenariu neplăcut, în special dacă în maşină se află copii sau te îndrepţi către o şedinţă importantă. Vaporii fierbinţi pot duce la transpiraţie, lucru pe care nu ţi-l doreşti, în special dacă eşti îmbrăcat în costum.
  • Util pentru persoanele cardiace. Bătrânii sau persoanele cardiace pot trece cu succes peste o zi caniculară dacă se află într-o maşină cu aer condiţionat.

În ciuda avantajelor, aerul condiţionat prezintă şi pericole, în special dacă nu este întreţinut corespunzător.

Dezavantajele aerului condiţionat