Care sunt beneficiile ceaiului din frunze de măslin şi cum se prepară

1 ceai din frunze de maslin jpg jpeg

Despre uleiul de măsline, numai de bine! Este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind folosit încă din vremurile străvechi pentru calităţile sale. Uleiul de măsline este mereu lăudat, dar şi frunzele de măslin au numeroase beneficii pe care puţini le cunosc.

Măslinul se cultivă în regiunile mediteraneene, în special pentru fructe, frunze şi lemn. El conţine săruri minerale, acizi graşi, fibre şi vitamine. Ceaiul din frunze de măsline este o băutură plină de substanţe nutritive, precum vitamina C. În ceea ce priveşte diferenţa dintre ceaiul de măslin şi uleiul de măsline, ceaiul de măslin este făcut din frunzele măslinului, iar uleiul provine din fructul acestuia. În timp ce polifenolii sunt substanţele „vedetă‟ ale uleiului de măsline, oleuropeinul este antioxidantul puternic al ceaiului din frunze de măsline. 

Particularităţi şi beneficii

Primii care au consumat ceaiul din frunze de măslin au fost grecii. Ei recoltau frunzele de măsline şi le foloseau proaspăt tăiate pentru ceai. Frunzele de măslin au o culoare verde-argintie şi o aromă de măsline dulci.  Frunzele de măsline ajută la combaterea infecţiilor (herpes, stomatită, infecţii ale pielii etc.) şi la creşterea imunităţii. Ceaiul este folosit de secole în tratamentul răcelilor şi poate avea efecte benefice asupra sănătăţii pentru boli cardiovasculare sau diabet. Totodată scade nivelul de zahăr din sânge, susţine funcţiile tractului intestinal, ajută la controlul tensiunii arteriale şi s-a dovedit a fi benefic pentru controlul obezităţii.

Cum se pregăteşte ceaiul din frunze de măslin

În ceea ce priveşte preparea ceaiului din frunze de măsline, el poate fi făcut ca majoritatea celorlalte tipuri de ceaiuri. Ai nevoie de frunze proaspăt recoltate de la măslinii care nu cresc în zone poluate sau nu sunt trataţi chimic. Dacă nu ai la îndemână aceste frunze de bună calitate, poţi cumpăra de la plafar frunze uscate. Peste o linguriţă de plantă se toarnă aproximativ 200-250 ml de apă, se lasă la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoară. De asmenea, poţi adăuga miere pentru dulceaţă.

Ceaiul din frunze de măslin poate avea efecte benefice atunci când este inclus într-o dietă sănătoasă. În mod normal, se recomandă consumul cu măsură (o ceaşă, maximum două), deoarece consumul în exces poate provoca efecte neplăcute, precum dureri de cap şi disconfort muscular.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg