Care sunt cele mai bune practici pentru rezistenţa la noile restricţii

4 restrictii covid jpg jpeg

La mai bine de un an de la declararea pandemiei, românii sunt în faţa unor noi serii de restricţii, iar răbdarea cu privire la noile reguli este din ce în ce mai pusă la încercare. Purtatul măştii, distanţarea socială, carantina sunt factori care ne ţin în alertă şi ne fac să ne îngrijorăm cu privire la viitor. Iată ce ne recomandă experţii să facem în această perioadă!

Andrea Filip, master trainer şi terapeut spiritual, recomandă o serie de practici care să ajute oamenii să îşi găsească răbdarea să respecte în continuare regulile de prevenţie şi de siguranţă. Printre practicile zilnice de apărare în faţa stresului şi a necunoscutului, generate de pandemie, Andrea Filip, specializată în ThetaHealing, cu o expertiză de peste 20 de ani în educaţia spirituală şi antreprenorială, propune:

  • Să dezvoltăm noi deprinderi sau să găsim domenii în care să ne transformăm frustrarea în energie creativă şi să o punem la lucru - abordare numită sublimare
  • Să aplicăm tehnici de eliberare emoţională, meditaţie, mindfulness, yoga, tai-chi ş.a.
  • Să reducem negativitatea şi timpul petrecut cu oameni sau în activităţi, care ne coboară vibraţia este cel mai bun remediu pe termen scurt
  • Să cautăm cărţi, emisiuni, cursuri, oameni de la care putem învăţa, care ne încurajează, ne încarcă bateriile.
  • Să rămânem informaţi, dar e esenţial să nu fim ”inundaţi” de ceea ce aflăm.
  • Să verificăm sursa, validitatea oricărei informaţii care ne stârneşte stres, panică şi ne diminuează elanul productiv şi constructiv şi apoi să căutăm acele persoane şi resurse care ne pot scoate, rapid, de pe panta negativităţii şi să ne redea speranţa şi bucuria de viaţă. 

Frica de necunoscut continuă să crească în minţile oamenilor

„Cu cât ne uităm spre viitor cu dorinţa de a-l crea, nu de a recrea trecutul, cu atât tranziţia şi rezultatele vor fi mai frumoase‟, este soluţia recomandată de Andrea Filip care este şi autor al bestsellerului „Regăseşte-ţi Strălucirea - 77 de practici alese pentru o viaţă frumoasă, împlinire profesională şi evoluţie spirituală‟: „Mintea umană îşi doreşte schimbări, însă vrea ca acestea să fie pozitive, controlabile şi să îi confere mai multă siguranţă. Vremurile acestea însă aduc exact contrariul, iar structurile noastre psihice intră în panică. Frica de necunoscut, frica de moarte şi frica de a nu putea oferi siguranţă celor dragi s-a activat şi continuă să crească în minţile oamenilor. Dintre acestea cred că necunoscutul este cel mai obositor şi ne ţine în alertă cel mai mult. Chiar şi cele mai groaznice experienţe sunt procesate mai uşor dacă ştii cât durează şi ce urmează. Perioada aceasta cere un fel nou de a fi, o flexibilizare mentală şi disponibilitate de învăţare şi adaptare, cărora cei mai mulţi încă îi rezistă‟, consideră Andrea Filip.

Care sunt cele mai bune forme de meditaţie

Cercetările clinice au dovedit că meditaţia are cel mai bun şi de durată efect pentru liniştire, creşterea rezilienţei, a capacităţii de concentrare şi care contribuie semnificativ la îmbunătăţirea sistemului imunitar, după cum semnalează Andrea Filip: „Practica meditaţiei nu cere neapărat timp şi retragere pentru a o face. Există tipuri de meditaţii care pot fi făcute oricând conduci, mănânci, te plimbi, în timpul unei sedinţe. De exemplu o formă de meditaţie este să trimiţi gânduri bune în trafic celorlalţi şoferi, alta este binecuvântarea mâncării, observarea respiraţie, relaxarea intenţională a corpului şi multe altele. Toate acestea ajută ca o aspirină la

fie că e vorba despre o suferinţă fizică sau psihică. Dar există desigur şi meditaţii mai profunde, care pot schimba structura gândirii şi a emoţiilor dominante ale unei persoane, cum este tehnica ThetaHealing

, adaugă Andrea Filip ale cărei sfaturi, practici şi răspunsuri pot fi urmărite pe vlog-ul său : https://andreafilip.com/resurse/.

Certuri urâte în familie, retragere apatică şi depresivă din viaţă, o îmbolnăvire, divorţuri, demisii, reacţii nenaturale la momentul şi timpul nepotrivit sunt parte din manifestările oamenilor în faţa fricii de care Andrea Filip îi poate ajuta pe oameni să se elibereze prin programul ”Regăseşte-ţi  libertatea‟: https://andreafilip.com/curs/regaseste-ti-libertatea-mai-2021/. 

2 2015 06 08 andrea filip 309 resize jpg jpeg

Sursă foto: Shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg