Nutriţionistul Gianluca Mech, care le-a oferit sfaturi despre dietă şi alimentaţie sănătoasă şi Anastasiei Soare, lui Sarah Ferguson – Ducesa de York, Ornelei Mutti sau lui Silvio Berlusconi, dezvăluie câteva ingrediente din care ne putem prepara acasă dulciuri sănătoase şi foarte bune la gust.

Atunci când vrem să mâncăm ceva dulce, avem varianta de a înlocui ingredientele nocive, precum zahărul şi făina, cu altele, mai sănătoase. Iată în continuare câteva exemple în acest sens:

Unt de arahide

„Una dintre principalele grăsimi din untul de arahide este acidul oleic. Studiile arată că acesta ajută la echilibrarea nivelului de colesterol, la reglarea zahărului din sânge şi a tensiunii arteriale. Aceste lucruri contribuie la reducerea riscului de apariţie a bolilor de inimă. Untul de arahide conţine şi Omega-6, de asemenea benefic pentru sănătate. E important să folosim însă unt de arahide pur, fără zahăr adăugat ori alte ingrediente care îl pot transforma într-un produs nociv pentru organism”, recomandă nutriţionistul Gianluca Mech.