Cum se prepară

1 Se fierb pastele al dente în apă cu sare,se scurg şi se păstrează calde.

2 Se taie carnea bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei ­bine încins,pe toate părţile,apoi se scot deoparte. În grăsimea rămasă,se căleşte ceapa tocată,apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe,dovlecelul feliat şi se lasă să se călească în continuare,circa 15 minute,adăugând şi puţină apă.

3 Se pune din nou carnea în tigaie,se adaugă roşiile în bulion tăiate bucăţi,se condimentează,după gust,cu usturoiul zdrobit,busuioc,cimbru,sare şi piper. Se lasă să mai fiarbă 10-15 minute,apoi se transferă totul pe un platou.

4 Se servesc garnisite cu pastele „trase” în unt încins şi cu o floare din roşie,tăiată cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit sub formă de trandafir.