Carnea şi legumele nu se taie pe acelaşi tocător. De ce

1 82848 original jpg jpeg

Orice gospodină care găteşte probabil procedează la fel. Începe întâi să felieze carnea, apoi legumele. Fără să schimbe sau să spele tocătorul. Dar specialiştii în microbiologie susţin că este un lucru greşit şi extrem de periculos.

Carnea şi legumele nu se taie pe acelaşi tocător din cauza bacteriilor. Dr. Charles Gerba, microbiolog, susţine că un tocător conţine de 200 de ori mai multe bacterii decât un scaun de toaletă. Din acest motiv nu eşti în siguranţă dacă tai salata şi legumele pe el.Un tocător pe care s-a tăiat carne crudă poate fi contaminat cu bacterii periculoase. Câteva dintre ele sunt salmonella şi campylobacter, două dintre cele mai comune cauze ale toxiinfecţiilor alimentare. Aceasta poate apărea daca pe tocatorul pe care ai tăiat carne cruda alegi să tai legume pentru salată. Indicat este să folosesti două tocătoare diferite. Unul să fie pentru carne, altul pentru legume crude, pe care nu le vei găti. Un sfat bun pentru a evita problemele de sănătate este să renunţi la tocătorul din lemn în favoarea celui din sticlă.Sursa: realitatea.net

image
image