Lansarea Cartier Hub vine ca un răspuns la nevoile comunităţii, identificate prin intermediul sondajului realizat de Ceetrus în rândul locuitorilor din cartierul Drumul Taberei, reprezentanţilor instituţiilor publice, dar şi ai organizaţiilor nonguvernamentale. Una dintre problemele semnalate de oamenii din cartier a fost lipsa unui spaţiu cultural sau comunitar. Oamenii din Drumul Taberei şi-au dorit spaţii adecvate de socializare, spaţii de lucru inovatoare, ateliere de educaţie civică, dar şi de dezvoltare personală.

Aici se vor organiza ateliere educative şi de dezvoltare personală, destinate copiilor, adulţilor şi seniorilor, cursuri de educaţie civică, artă, reciclare, etc.
Mai mult, sala de conferinţe din hub poate fi folosită gratuit pentru întâlniri ale grupurilor de iniţiativă civică şi pentru organizarea de seri comunitare. În paralel, vor fi organizate şi evenimente corporative care au menirea de a susţine existenţa evenimentelor pentru comunitate. Există şi un spaţiu de co-working, pentru care se percepe o chirie modică: cinci lei pe oră sau treizeci de lei pe zi.

"Prin Cartier Hub ne dorim să oferim locuitorilor din cartier un spaţiu de exprimare, un loc construit ca răspuns la nevoile lor. Spaţiul este locul care îi aduce pe oameni împreună şi îi ajută să creeze legături cu cei din jur. Noi la Ceetrus credem că o societate care creează legături între oameni, construieşte un viitor mai bun pentru toţi", a declarat Raluca Crişan, Country Leader Ceetrus România.

Cartier Hub are o suprafaţă de 317 metri pătraţi, iar investiţia pentru amenajarea şi dotările acestuia s-a ridicat la 170.000 de euro.