Ingrediente

- un kg de cartofi 

- 150g carne de curcan

- o ceapă mică

- 300 ml smântână pentru gătit

- 100 g de parmezan

- un ou

- puţină sare şi puţin piper

- pătrunjel tocat (opţional, pentru aspect)

- 2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)

- unt

 

Mod de preparare cartofi carbonara

Întâi de toate, încălzeşte cuptorul la 200 grade Celsius şi unge o tavă cu unt. Pune cartofii la fiert în apă fierbinte, cu sare, tăiaţi rondele sau cubuleţi, în funcţie de cum îţi plac să-i serveşti. 

Se fierb timp de 10-15 minute, în funcţie de grosime. Atenţie! NU trebuie să îi laşi să se facă până la capăt. În continuare, amestecă smântana cu oul şi parmezanul şi presară puţină sare şi puţin piper. Taie ceapa şi pune-o la prăjit în unt. 

După ce devine uşor aurie, sticloasă, adăugă curcanul tăiat cubuleţe. Se lasă puţin la călit, până începe să se simte aroma cărnii de curcan. Separat, poţi pune prăjit (uşor) câteva bucăţi de bacon sau costiţă, tăiate mărunt. 

Citeşte şi: Truc genial! Cum să cureţi cartofii fierţi simplu şi repede

La final, scurge cartofii de apă şi taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra şi presară bucăţile de carne pe deasupra. Se dă la cuptor până se rumeneşte uşor – aprox. 30 de minute. După 15 minute, se reduce la jumătate focul şi se verifică dacă cartofii s-au pătruns.

Încearcă şi cea mai rapidă reţetă de spaghete carbonara