Conform unei analize efectuate de cercetători de la Universitatea Curtin,sexul regulat îmbunătăţeşte sănătatea mentală şi fizică. Profesorul Matt Tilley,autorul studiului,spune că:  hormonii secretaţi în timpul actului sexual „ajută la reducerea stresului,şi,mai mult,endorfinele acţionează ca un antidepresiv natural“.

 

De ajutor pentru problemele pielii

 

Sentimentul de iubire şi afecţiune induse în urma unei partide sexuale declanşează eliberarea de endorfine şi serotonină,care sunt foarte bune pentru piele. Endorfinele ajută la creşterea de noi celule ale pielii şi la mărirea producţiei de colagen,ceea ce înseamna că ridurile se vor estompa şi cicatricile se vor vindeca mai repede.

 

Te menţine în formă

 

În urma unei partide de sex,„obţii aceleaşi beneficii ca de pe urma unui antrenament cardio complet“,explică profesorul Kevin Netto,de la Universitatea Curtin. „Toată lumea ar trebui să-şi facă timp cel puţin o jumătate de oră până la o oră în fiecare zi să facă sex. Doar o jumătate de oră de sex,în medie,arde între 70 şi 100 de calorii“,mai precizează profesorul.

 

Bun pentru inimă

 

Orice sport îmbunătăţeşte sănătatea cardiovasculară. Însă,o jumătate de oră de sexechivalează cu aproximativ 20 de minute de ciclism,baschet sau înot.

 

Te binedispune

 

Atunci când ai orgasm,este eliberată serotonina,oferindu-ţi un sentiment de fericire şi calm. În plus,în urma unei partide de amor,care s-a finalizat cu orgasm,sunt alungate gândurile stresante.

 

Te ajută să dormi

 

Atunci când bărbaţii au orgasm,ei produc un hormon numit prolactină,ceea ce-i face să fie somnoroşi. Femeile produc acelaşi hormon,dar mult mai puţin,ceea ce explică de ce acest sentiment de oboseală este mai puţin pronunţat la persoanele de sex feminin.

Credit foto:www.eatthis.com