Află care cozonac are cele mai multe calorii

O felie (119 g) de panettone conţine între 290 şi 326 de calorii, potrivit Nutritionix. De obicei, pe eticheta oricărui tip de cozonac este indicat numărul  de calorii, dar şi conţinutul de grăsimi, glucide şi zaharuri. Spre exemplu, 100 g dintr-un cozonac românescu de 1 kg, cu cremă de nuci şi stafide conţine 394 kcal.

Cozonacul cu rahat este şi mai caloric. Acesta conţine nu mai puţin de 422 kcal la 100 g produs, dintre care 18 g de grăsimi şi 55g de carbohidraţi.  

Indicat este să nu consumi mai mult de una-două felii de cozonac pe zi, în perioada sărbătorilor. S-ar părea că este exagerat de puţin, dar aşa ne recomandă specialiştii în nutriţie, dacă nu vrem să avem probleme cu silueta. Cozonacul este un dulce tradiţional bogat în zahăr şi grăsimi. Spre exemplu, cozonacul cu cremă de nuci şi stafide are la 100 g produs, 18,7 grăsimi şi 21,7 g zaharuri. 

Mai citeşte şi: Cum faci cel mai bun cozonac de Crăciun. Încearcă reţeta specială a lui Chef Scărlătescu

Nutriţioniştii recomandă consumul cozonacului făcut în casă, cu ouă de ţară sau ecologice. Să folosim nuci extrase din coajă chiar înainte de preparare, iar dacă facem o umplutură consistentă, să nu adăugăm mult zahăr în aluat. Mai mult, cu cât folosim mai puţin zahăr, aluatul va creşte mai pufos.