Fructele conţin fibre care joacă un rol vital în gestionarea diabetului zaharat. Includerea fibrelor solubile în dieta ta poate încetini absorbţia zahărului şi poate controla nivelul zahărului din sânge.

Dacă şi tu te afli printre persoanele care suferă de diabet zaharat sau eşti predispusă la această boală, iată care este cantitatea de fructe pe care trebuie să o mănânci şi care sunt cele mai bune pentru tine.

Cele mai bune fructe pentru diabetici sunt:

Pentru o dietă sănătoasă în caz de diabet, următoarele fructe conţin o cantitate mare de antioxidanţi.

-    Struguri
-    Mere
-    Papaia
-    Caise
-    Mango
-    Ananas
-    Fructe citrice

Fructele colorate ar trebui să facă parte din dieta diabeticilor, doar că ele trebuie mâncate cu moderaţie.

Fructe pe care trebuie să le evite bolnavii de diabet:

Potrivit Asociaţiei Americane de Diabet, sunt câteva fructe pe care diabeticii le pot mânca. Cu toate acestea, sunt alte fructe care nu sunt deloc recomandate pentru ei, şi anume: fructele uscate, fructele din compot şi sucurile din fructe cumpărate din comerţ. Compuşii prezenţi în acestea sunt absorbiţi mult mai repede şi provoacă creşterea nivelului de zahăr din sânge. Fructele uscate au o concentraţie ridicată de zahăr şi pot conţine de trei ori mai mulţi carbohidraţi decât fructele proaspete.

Câte fructe pot mânca pe zi diabeticii

Copiilor şi adulţilor ar trebui să mănânce în jur de 5 porţii de fructe şi legume pe zi. Farfuria trebuie să fie jumătate cu fructe şi legume iar cealaltă jumătate cu alimente bogate în proteine.

Fructele care au un indice glicemic scăzut sunt: merele, bananele, căpşunile, strugurii, avocado, cireşele, afinele, murele, grepfrutul, portocalele, nectarinele, kiwi, perele şi piersicile.

Fructele care au un indice glicemic sunt: smochinele, papaia, pepenele galben şi ananasul.

Iar printre cele care conţin cel mai mult zahăr se numără pepenele roşu şi prunele.

Acordă mai multă atenţie fructelor pe care le mănânci în fiecare zi, mai ales dacă suferi de diabet zaharat.


Credit foto: www.boldsky.com