Italia: cele mai multe donaţii pentru spitale

Legendarul creator de modă, Giorgio Armani a donat aproximativ 1,4 milioane de dolari spitatelor din Milano şi Roma, precum şi agenţiei italiene de Protecţie Civilă. Massimiliana Landini Aleotti, proprietara companiei farmaceutice Menarini şi una dintre cele mai bogate femei din lume a convertit o parte din fabrica sa din Florenţa pentru a produce gel dezinfectant pentru spitale.În total, miliardarii italieni au acordat peste 28 de milioane de dolarii în donaţii pentru instituţiile medicale de când a fost instalată pandemia.

Remo Ruffini, care deţine brandul de îmbrăcăminte de lux Moncler, a alocat 10 milioane de euro în Lombardia pentru a construi un nou spital cu peste 400 de unităţi de terapie intensivă. Acesta va fi construit în zona în care anterior a fost Centrul Expoziţional Fiera Milano. „Milano este un oraş care ne-a oferit multe momente uimitoare”, a spus Ruffini. ,,Fiecare este obligat să restituie datoria către acest oraş pentru tot ceea ce ne-a oferit în toţi aceşti ani.”

Şi Silvio Berlusconi, de trei ori ales premier în Italia, şi actualul membru al Parlamentului European, a donat aproximativ 10 milioane de euro Lombardiei pentru construirea unui nou spital.

Mai citeşte şi: O persoană de 101 ani vindecată de coronavirus

Rusia: un antreprenor solicită carantina totală

Miliardarii ruşi donează sume uriaşe pentru lupta împotriva coronavirusului, scrie ziarul Kommersant. Preşedintele Alfa Group, Vadim Zingman, a anunţat că va transfera 1 miliard de ruble (peste 11 milioane de euro) pentru a combate consecinţele pandemiei.

Antreprenorul Vladimir Potanin ( pe locul 58 în lista miliardarilor lumii - Forbes) a alocat aceeaşi sumă, dar nu autorităţilor, ci ONG-urilor caritabile. Iar Mikhail Gutseriev, proprietarul mai multor hoteluri, le-a propus autorităţilor să le folosească pentru a izola cetăţenii şi a găzdui spitale temporare.

Printre miliardarii ruşi, Oleg Deripaska, preşedinte al En+ Group şi al companiei RUSAL,  cea mai mare companie din lume din industria aluminiului,  s-a arătat cel mai îngrijorat de pericolele stârnite de pandemia de coronavirus. El solicită carantină completă în Rusia, dând un exemplu personal prin instalarea carantinei la toate întreprinderile sale. Iar pentru spitalele din apropiere, miliardarul a început să construiască blocuri infecţioase şi să cumpere teste pentru coronavirus.

Ucraina: patronii echipelor de fotbal fac donaţii uriaşe

Oleksandr Yaroslavsky, unul dintre cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni din Ucraina, patron al echipei de fotbal Metalist Kharkov,  a cheltuit 17 milioane de dolari pentru achiziţionarea a 50.000 de kituri de testare pentru COVID-19, scrie presa ucraineană.  Iar Sergey Kuzmenko, patron al echipei de fotbal Oleksandria, a anunţat că va dona 170.000 euro pentru spitale.

Alte state: marile companii se reprofilează

Bill Gates a donat 100 de milioane de dolari pentru a combate consecinţele pandemiei. Proprietarul pieţei chineze Alibaba, Jack Ma, a alocat 14 milioane de dolari Chinei pentru a căuta un vaccin şi a livrat mai mult de un milion de măşti şi 400 de mii de teste în Rusia. Fundaţia sa caritabilă a trimis şi materiale medicale în ţări din Asia, Africa, Europa şi Statele Unite. Şi Elon Musk a spus că, în caz de lipsă de dispozitive de ventilaţie mecanică, este gata să le producă la uzinele Tesla.

Mai citeşte şi: Ce este homeostazia şi de ce avem nevoie de ea

Sursa foto: pixabay.com