Printre cele mai periculoase alimente care ne pot îmbolnăvi se numără carnea,ouăle,bogate în proteine,pentru că prezintă risc de altrerare ridicat.

Şi fructele şi legumele,culmea,sunt în aceeaşi categorie,pentru că şi ele se strică repede. Dacă lor li se adaugă şi o igienă necorespunzătoare,dar şi un mod de preparare nepotrivit,şansele de îmbolnăvire sunt garantate.

Când trebuie să bagi mâncarea cu carne la frigider

Ai gătit un fel principal care conţine carne,sos ori prăjeli? Trebuie să respecţi întocmai procesul de preparare şi timpul de gătit. Mâncarea care nu este gătită bine poate să provoace uşoro indigestie.

De asemenea,că să eviţi acest risc,este ideal să nu toci carnea pe acelaşi tocător şi cu acelaşi cuţit cu care toci legumele. Înainte şi după ce porţionezi carnea trebuie să te speli pe mâini.

După ce termini,bagă la frigider atât mâncărurile cu carne,sosurile,cremele pentru prăjituri,ciorbele drese cu ou,cât şi salatale care conţin ouă şi preparatele din peşte. Toate sunt sensibile în zilele călduroase.

Nu este o idee bună să laşi mâncarea pe aragaz să se răcească puţin. Vara,până se mai răcoreşte ciorba de văcuţă se şi alterează. Cât încă este călduţă trebuie introdusă în frigider.

Atenţie la brânzeturi şi lactate!

Pe perioada verii,fii precaută cu alimentele pe bază de lapte,cum sunt brânzeturile,smântâna,iaurturile,frişca şi îngheţata.

Acestea trebuie păstrate la frigider,însă nu le poţi ţine nici în frigider mai multe zile. Mai ales dacă-l deschizi des,pentru că intră aerul cald şi afectează produsele. Alege alimente ambalate în cutii mai mici,cât pentru o singură masă.

Sfaturi utile ca să eviţi problemele digestive

Nu păstra carnea crudă şi laptele nefiert lângă celelalte alimente în frigider.

Spală şi clăteşte bine ustensilele folosite în bucătărie.

Mâncărurile trebuie depozitate în recipiente închise etanş când sunt la rece,pentru a nu împrumuta mirosul şi a nu se face transfer de bacterii,cum sunt Salmonella şi Campylobacter.

Nu păstra alimentele la temperatura camerei,mai ales dacă au în compoziţie ou crud.

Nu cumpăra din magazine conserve cu capacul bombat sau perforat.