Ce beneficii are cura cu suc de grâu verde

1 beach landscape sea nature forest grass 488508 pxhere com jpg jpeg

Sucul de grâu verde, numit „esenţa soarelui”, este o extraordinară resursă naturală. Băutura este foarte eficientă în detoxifierea organismului, cu efecte de ordin fizic, mental şi psihic.

Iarba de grâu verde este cunoscută pentru proprietăţile sale de circa 5.000 de ani, fiind menţionată în Manuscrisele de la Marea Moartă. În anii ’60, cercetările Institutului de Sănătate Hipocrat din Florida, SUA, au reconfirmat calităţile grâului verde şi au elaborat terapii pentru diverse afecţiuni. 

„Sângele verde”, bogat în clorofilă 

Aproximativ 70% din conţinutul sucului de grâu verde este clorofilă. Având structura asemănătoare sângelui uman, grâul verde reduce anemia, purifică şi înnoieşte sângele, contribuind la o mai bună oxigenare a corpului. În plus, sucul obţinut din iarbă de grâu reduce presiunea arterială. 

Acest elixir are efect antiseptic şi este benefic în tratarea sinuzitei, a ulcerelor varicoase, a infecţiilor vaginale şi a inflamaţiilor de cervix uterin. 

Băutura, numită şi „sângele verde”, este bogată în minerale alcaline, care descurajează formarea de celule tumorale, iubitoare de aciditate. 

Sucul de grâu conţine peste 100 de elemente necesare organismului uman, fiind un puternic detoxifiant al ficatului. De asemenea, reglează glicemia, echilibrează funcţiile glandei tiroide, previne constipaţia şi combate rahitismul şi astenia. Nu în ultimul rând, consumat regulat, redă culoarea firelor de păr albe.  

Citeşte şi: Ce alimente trebuie evitate în perioada pandemiei

Cum obţinem sucul 

Se pun seminţele de grâu la înmuiat, timp de 12-24 de ore, apoi se scurg şi se lasă într-o sită, la lumină. Se udă de trei ori pe zi, iar după încolţire, proces care durează 16-24 de ore, seminţele se plantează. Plantele se recoltează după ce au ajuns la o înălţime de aproximativ 10-15 cm. Consumul ierbii de grâu este recomandat doar sub formă de suc, pentru că iarba este fibroasă şi greu de digerat. Se foloseşte un storcător cu presare la rece, de preferat manual. Sucul se foloseşte în maximum 15 minute după preparare, pentru că se oxidează rapid. Nu se consumă pulpa rezultată după stoarcere. 

Iarba de grâu proaspătă poată fi păstrată până la 7-10 zile în frigider, în recipiente închise etanş. Nu se recomandă congelarea sucului, deoarece îşi pierde o mare parte din valorile nutritive. 

În primele zile se consumă o linguriţă de suc, iar apoi doza se măreşte treptat, până când se ajunge la patru linguri, echivalentul a 50 de mililitri. Se va consuma zilnic, pe stomacul gol, în două reprize. Această cură cu suc de iarbă de grâu nu are restricţie în ceea ce priveşte durata.  

Rezumat nutriţional 

92 de minerale, printre care fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sulf, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod 

20 de aminoacizi 

antioxidanţi 

fitohormoni 

complex de vitamine: beta caroteni, vitaminele A, B, C, E, K şi D 

cantitate mare de clorofilă 

Sfatul specialistului: Andreea Perchick, nutriţionist Andreea`s Nutrition Center

Consumul de suc de grâu verde are efecte miraculoase asupra organismului, conferind vitalitate. Cura cu suc de grâu verde trebuie începută cu cantităţi mici, pentru că acesta este foarte concentrat şi poate da adulţilor, la început, simptome neplăcute, cum ar fi dureri de cap, stări de greaţa, moleşeală, transpiraţie, eczemă, febră uşoară sau exces de mucus. Aceste stări se datorează eliminării imediate a toxinelor din organism şi vor dura doar câteva zile, până când corpul nostru se va obişnui şi va scăpa de o parte din „otrăvuri“. Cura cu suc de grâu verde poate dura 2-3 săptămâni sau toată viaţa. Sucul este recomandat atât copiilor, cât şi adulţilor. Având în vedere efectele purgative, femeile gravide vor consuma acest suc în cantităţi mai mici şi pe perioade scurte, însă înainte va trebui să aibă acordul medicului specialist.

Citeşte şi: Cele mai bune plante pentru infecţiile intime ale femeilor