Program flexibil

Echilibrul dintre viaţa personală şi carieră este important pentru cei din generaţia millennials, care au nevoie de timp pentru a se ocupa cât mai mult de ambele. Companiile care nu setează reguli de prezenţă la birou începând cu o oră anume şi cele care încurajează munca de acasă în proporţie de 100% sau câteva zile pe săptămână au cel mai mare succes. Atunci când firmele îşi caută angajaţi în aceste intervale de vârstă trebuie să se asigure că pot face schimbări esenţiale pentru a-i atrage pe cât mai mulţi. Tinerii militează şi pentru scurtarea săptămânii de lucru la patru zile, care poate duce la o creştere a rezultatelor pozitive. În multe cazuri, munca de acasă se dovedeşte a fi mai productivă decât cea de la birou, iar timpul pierdut pe drum spre muncă şi acasă este redus considerabil. De asemenea, millennials sunt mult mai înclinaţi spre a aplica la un job care oferă un program flexibil sau unde se acceptă munca de la distanţă.

Oportunităţi pentru dezvoltare

Cei mai mulţi millennials îşi doresc să avanseze în cadrul jobului şi să urce pe scara ierarhică atunci când sunt pregătiţi. Dacă un job nu le oferă posibilităţi de dezvoltare, aceştia vor căuta ceva mai bun. Posibilitatea de a învăţa cât mai multe din poziţia în care se află, prin programe sponsorizate de angajator este o metodă bună de a-i atrage pe cei care sunt la început de drum în carieră. Nu doar că pot excela uşor în companie, dar vor rămâne acolo pe o perioadă mai lungă atunci când se simt apreciaţi.

Pachete de asigurări de sănătate

Asigurările private de sănătate oferite de companiile la care lucrează îi fac pe tineri să fie cât mai loiali locului de muncă şi să nu părăsească prea devreme poziţia pe care o au. Printre pachetele personalizate de asigurări care contează se află şi cele pentru intervenţii stomatologice, care pot fi costisitoare când nu există reduceri. Accesul cât mai uşor la aceste informaţii, preferabil prin aplicaţii pe telefon, constituie un avantaj pentru millennials.

Mai multe zile de concediu

Zilele pentru rezolvarea anumitor probleme, posibilitatea de a cere jumătăţi de zile libere sau separarea celor luate pentru răceli şi alte probleme de concediul medical sunt câteva dintre beneficiile pe care le urmăresc cei din generaţia millennials. Companiile care arată că au încredere în angajaţii lor pot vedea efectele pozitive în munca depusă de angajaţii tineri. Când beneficiază de mai mult timp petrecut în afara orelor de muncă, se vor întoarce mai relaxaţi, cu mintea limpede şi pregătiţi să rezolve probleme importante.

Generaţia millennials nu urmăreşte să lucreze mai puţin, ci să facă treabă de calitate într-un mediu motivant. Atât colectivul în care lucrează, cât şi felul în care sunt răsplătiţi pentru muncă vor avea efecte pozitive pe termen lung.

Sursa foto: pexels.com