Ce boli alungă un pahar de vin roşu

1 69426 original jpg jpeg

Un singur pahar de vin roşu, consumat o dată sau de două ori pe săptămână, ţine departe o mulţime de boli. Îţi protejează inima, scade colesterolul, echilibrează glicemia, întăreşte imunitatea.

Maladiile cardiovasculare

Polifenolii din vinul roşu,cu rol puternic antioxidant,contribuie la păstrarea elasticităţii vaselor sanguine,acţionând ca un factor anticoagulant. Aceşti compuşi,susţin specialiştii,sunt aproape la fel de eificienţi ca aspirina.

Ateroscleroza

Vinurile roşii seci pot avea o influenţă semnificativă asupra nivelului de colesterol din organism. Un pahar de vin pe săptămână poate să scadă nivelul de colesterol cu până la 9 procente,la pacienţii sănătoşi,şi cu până la 12 procente pentru pacienţii care au deja nivelul crescut,ceea ce împiedică depunerea de grăsimi pe peretele interior al arterelor.  

Diabetul

Pieliţa strugurilor roşii,bogată în compusul natural numit resveratrol,scade glicemia. Diabeticilor,cărora li s-a administrat un supliment de resveratrol,au înregistrat niveluri mai mici ale glicemiei.

Boala Alzheimer

Cercetările asupra bolii Alzheimer au arătat că resveratrolul din vin ar putea avea efecte pozitive şi asupra memoriei. Compusul are capacitatea de încetini formarea unei proteine care afectează creierul suferinzilor de Alzheimer.

Răceala

Antioxidanţii prezenţi în vin întăresc organismul împotriva îmbolnăvirilor de sezon,arată cercetări recente. Aceşti compuşi au capacitatea de a combate infecţiile şi protejează celulele împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.

Cancerul

Un studiu american arată că acelaşi minunat resveratrol,pe care-l introduci în organism odată cu 2-3 păhărele de vin băute pe săptămână,are o concentraţie suficientă pentru a împiedica dezvoltarea celulelor canceroase. Compusul în cauză are proprietatea rară de de a inhiba o proteină,care stimulează formarea temutelor celule.

Obezitatea

În organism,resveratrolul dă naştere unui compus fenolic,aşa numitul piceatanol,care-arată testele clinice-împiedică dezvoltarea celulelor adipoase. Compusul cu pricina se leagă de receptorii de insulină ale celulelor adipoase,blocând astfel procesul lor de maturizare.