Te poţi bucura în fiecare zi de binefacerile muzicii. Acasă,la muncă,în tramvai,în maşină... starea de bine pe care o aduce muzica e nepreţuită.

 

 

Calmează durerea

 

Diversele melodii contribuie la calmarea durerilor. Studiile arată că anumite tipuri de muzică reduc percepţia durerii sau induc o mai mare toleranţă la aceasta.

 

 

Stimulează memoria

 

Copiii,în special,reţin mai uşor lucrurile dacă ele sunt spuse sau explicate cu ajutorul muzicii. În multe centre pentru bătrâni suferinzi de Alzheimer,bucăţi muzicale sunt folosite pentru a redeştepta amintirile bolnavilor.

 

 

Îmbunătăţeşte somnul

 

Muzica blândă are un efec calmant,la orice vârstă,şi favorizează instalarea unui somn profund şi de calitate.

 

 

Favorizează comunicarea

 

Este eficace pentru a face persoanele cu probleme de relaţionare să iasă din cochilia lor şi să comunice cu cei din jur. Îmbunătăţeşte comunicarea,favorizează exprimarea emoţiilor. Copiii,mai ales,la fel ca şi persoanele cu deficienţe fizice sau psihice severe apreciză efectul tămăduitor al notelor muzicale.

 

 

Scade anxietatea

 

Muzica aduce bună dispoziţie. Are drept efect fiziologic eliberarea endorfinelor,cu proprietăţi euforizante. Drept urmare,nivelul de anxietatescade prin reducerea,în organism,a nivelului de cortizol – hormonul asociat stresului.

 

 

Ameliorează coordonarea

 

Mai buna coordonare a mişcărilor,sincronizarea,supleţea corpului se datorează ritmurilor muzicale.