Când soarele de vară te însoţeşte pe plajă, la piscină, când mergi cu bicicleta prin parc sau la un grătar în aer liber, ai nevoie de protecţie solară. Cu toate acestea, în ultimii ani, au existat o mulţime de controverse legate de substanţele cu care pielea noastră intră în contact atunci când folosim produse cu protecţie solară.

Loţiunile cu protecţie solară cuprind formule fizice, care conţin minerale ca oxidul de zinc şi dioxidul de titan pentru a nu fi absorbite în piele şi a îndepărta ultavioletele, şi formulele chimice, cu ingrediente care pătrund în piele şi absorb razele UV înainte ca acestea să-ţi facă rău. Homosalatul este unul dintre ingredientele principale ale formulelor chimice şi se găseşte într-o gamă largă de produse de protecţie solară.

Un astfel de ingredient pe care l-ai putea observa printre ingredientele loţiunii tale preferate oferă avantajul de a bloca razele UVB, care pot deteriora pielea. Din moment ce, pentru a avea efect, produsele de protecţie solară chimice, inclusiv cele care conţine homosalat, trebuie absorbite în piele, absorbţia este cea care îi face pe mulţi să se întreabe dacă este sigur.

Te protejează bine doar de efectele razelor UVB

Nu există o diferenţă extraordinar de mare între ingredientele produselor de protecţie solară chimică. Toate acţionează în acelaşi mod. Diferenţele constau în ceea ce priveşte razele ultraviolete pe care le pot absorbi şi protecţia pe care o coneră.

În privinţa homosalatului, acesta asigură o barieră împotriva razelor UVB care pot provoca un cancer de piele. Deoarece are o eficacitate limitată împotriva razelor UVA, trebuie combinat cu alţi agenţi pentru a asigura o protecţie completă. În plus, homosalatul nu este fotostabil şi trebuie combinat cu alte ingrediente pentru a-l face stabil. Tocmai această combinaţie de ingrediente chimice oferă protecţie mai bună, numită „spectru larg”.

Cât de sigure sunt produsele care conţin homosalat?