Ce este „penisul-COVID‟? Bărbăţia unui american, micşorată de virus! Medicii spun că e ireversibil

2 shutterstock 1184475169 jpg jpeg

Un american susţine că penisul său s-a micşorat cu 3,81cm în urma problemelor vasculare pe care le-a întâmpinat după ce a luat COVID-19. Acesta a declarat pentru presă că este un bărbat heterosexual de 30 şi ceva de ani şi că situaţia în care se află acum „mi-a afectat mult încrederea în mine şi capacitatea de a-mi satisfice partenera‟.

Omul cu pricina a fost infectat în luna iulie a anului trecut, dar, după ce a fost externat din spital, şi-a dat seama că rămăsese cu o disfuncţie erectilă destul de ciudată. Disfuncţia a fost tratată în timp, însă nu era singura problemă cu care se confrunta bărbatul.

El şi-a dat seama că organul său genital se contractase considerabil, iar medicii nu i-au oferit nicio veste bună. Aceştia i-au spus că micşorarea penisului pacientului este permanentă din cauza stricăciunilor vasculare apărute în ţesutul său erectil.

Totuşi e posibilă micşorarea penisului din cauza COVID-19?

Un studiu realizat de Universitatea din Londra, pe 3.400 de oameni, a ajuns la concluzia că scurtarea penisului este un simptom destul de rar – dar absolut posibil! – întâlnit în cele 200 de cazuri de COVID prelungit cercetate de ei.    

Mai mult de-atât, un alt studiu, publicat de Jurnalul Mondial al Sănătăţii Masculine din Miami, susţine că problemele apărute la nivel celular, în urma contactării infecţiei COVID-19, pot duce la o disfuncţie erectilă semnificativă.

Fostul pacient a vorbit, în cadrul podcastului How To Do It, despre problema sa delicată: “Când am ieşit din spital, am avut nişte probleme cu erecţia. Acestea s-au estompat treptat cu ajutorul medicilor, dar se pare că am rămas cu o altă problemă permanentă. Penisul meu s-a micşorat. Înainte de-a mă îmbolnăvi, eram peste mediu la dimensiune, nu imens, dar cu singuranţă mai mare decât sunt bărbaţii în mod normal. Iar acum sunt cu 3,81cm mai mic, ceea ce mă aduce sub medie”, a dezvăluit acesta.

“Asta s-a întâmplat din cauza problemelor vasculare, iar medicii mi-au spus că cel mai probabil este permananent, ireversibil. N-ar trebui să conteze acest lucru, însă mi-a afectat mult încrederea în mine şi abilitatea de a-mi satisfice partenera în pat”, a continuat acesta dezamăgit.

Ca răspuns la declaraţia acestuia, doctorul Charles Welliver, un urolog din New York, susţine că infecţia cu COVID poate cauza disfuncţie erectilă şi că, în unele cazuri, se poate ajunge la o micşorarea penisului dacă acea disfuncţie erectilă a durat o perioadă mai lungă de timp.

Iar urologul Ashley Winter a confirmat şi ea spusele fostului pacient: “E adevărat că disfuncţia erectilă poate duce la micşorare”. Mai mult, aceasta a pus punctul pe i:

“Penisul-COVID există cu adevărat!”

Foto - Shutterstock