De asemenea, Crucea Roşie informează că a reuşit să continue campania România salvează România. Astfel, 1.704 de pachete cu alimente de bază au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu, afectate de noul coronavirus. Fiecare pachet are 12 kilograme şi conţine produse greu perisabile, în valoare de 90 lei. Alimentele au fost achiziţionate de Crucea Roşie Română din fonduri proprii.

În plus, alte 4.850 de pachete cu produse de igienă de primă necesitate au fost distribuite la persoane izolate la domiciliu şi la centre de carantină din ţară. Valoarea unui astfel de pachet este de 60 lei. Şi aceste pachete au fost achiziţionate de Crucea Roşie Română din fonduri proprii.

Fondurile strânse de organizaţie au ajutat şi la achiziţionarea a 61.957 de materiale de protecţie, distribuite unităţilor sanitare, direcţiilor de asistenţă socială şi vămilor. De asemenea, 9.276 de produse de igienă, primite din sponsorizari în natură, au fost distribuite la unităţi medicale.

Crucea Roşie Română a primit de la organizaţia Preţuieşte Viaţa 14.500 kg de produse din carne (mezeluri), 100.800 de ouă, 10.000 kg de morcovi şi 9.456 litri de apa îmbuteliată. Toate aceste produse au fost distribuite de voluntarii Crucii Roşii la direcţiile de asistenţă socială, la căminele de batrani, la centrele de plasamnet şi la familiile izolate la domiciliu.

Mai mult, 894 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost monitorizate telefonic de voluntarii Crucii Roşii Române.

Campania continuă! Donaţii prin sms (2 euro/sms) se fac in continuare la numărul 8827, iar donaţii online pe www.crucearosie.ro.