L-ai văzut şi inima ţi-a tresărit. Aţi ajuns să vă cunoaşteţi mai bine, ai descoperit că are toate calităţile pe care le căutai la un bărbat şi te-ai îndrăgostit, dar... ulterior ai aflat că e căsătorit. Ce faci? Abandonezi relaţia, rămâi în acest triunghi conjugal? E posibil ca dragostea la care renunţi să fie mai „uşoară“ decât complicaţiile ei? Citeşte AICI sfaturile unui psihoterapeut.

Ce faci atunci când un bărbat însurat te place

Fie că este vorba despre colegul de la serviciu, un prieten sau un bărbat pe care l-ai cunoscut întâmplător, faptul că este căsătorit îl transformă deja într-o persoană "interzisă". Ştii că te place, dar ce faci mai departe? Ei bine, depinde de ceea ce îţi doreşti tu. 

Flirtul nevinovat

Flirtul cu un bărbat însurat poate fi amuzant, în special la birou, dacă se rămâne la acest stadiu şi persoanele nu se implică afectiv. Studiile arată că poate fi şi benefic: ridică moralul celor implicaţi şi performanţele la serviciu. 

Potrivit Your Tango, există şi câteva avantaje ale flirtului cu un bărbat căsătorit:

  • Bezelele şi privirile tale galeşe către Domnul Căsătorit te vor face încă şi mai dorită de Domnul Singur. 
  •  Flirtul cu el, dacă-ţi place măcar puţin, ţi-ar putea îmbunătăţi viaţă sexuală (solitară).
  • Dacă e cazul, ajută-i nevasta să afle din timp că e un nemernic.
  • Zilele la birou nu vor mai fi la fel de plictisitoare.
  • El se va simţi mai  "bărbat", iar tu vei căpăta mai multă încredere.
  • Nu trebuie să te simţi obligată să ajungi cu el în pat şi nici nu vei fi pusă nici în situaţia de a te confruntă cu refuzul lui. "Doar e căsătorit!".

Dacă eşti îndrăgostită de un bărbat căsătorit

Dacă lucrurile sunt însă mai serioase, gândeşte-te bine la ce îţi doreşti de la această relaţie, apoi gândeşte-te la limitele acesteia, pentru că nu întotdeauna poţi obţine ce îţi doreşti. Apoi, ia o hotărâre în consecinţă. 

Statistic vorbind, cu cât durează mai mult o relaţie cu un bărbat însurat, cu atât este mai puţin probabil că el să divorţeze, susţin specialiştii.

Lena Rusti, psihoterapeut, oferă câteva sfaturilor femeilor aflate în această situaţie. Deşi ele nu îţi vor oferi un răspuns clar, acestea îţi vor ridica câteva semne de întrebare. 

1. Gândeşte-te de ce ai ales o relaţie imposibilă. Chiar dacă nu ştiai că e însurat, e foarte posibil că în interior să existe anumite reţineri ale asumării unei relaţii, care să te ducă la alegeri de acest tip de relaţie. Şi dacă e vorba de asta, nu vei putea depăşi această etapă decât prin tine însăţi, nu prin celălalt.

2. Nu transforma relaţia într-o competiţie cu cealaltă, în care te simţi mai iubită dacă obţii mai mult în raport cu ce obţine ea. Competiţia îţi va activa sentimente şi comportamente negative, care îşi vor face efectul în timp.

3. Nu te transforma în a doua soţie. Încercând să obţii lucrurile pe care le doreşti, punând zilnic presiune asupra lui, rişti să îi creezi un sentiment de sufocare, în care să rămână doar pentru că se simte tot mai vinovat.

4. Nu i te oferi necondiţionat doar pentru că îţi e frică să nu te părăsească. Îi creezi sentimentul că tu dai fără ca el să se responsabilizeze în relaţie şi va lua până când te va stoarce de energie şi de iubire.

5. Nu te minţi singură şi nu îl lăsa să te mintă. Dacă eşti în relaţia asta, asum-o cum e în acest moment, nu te amăgi că se va schimba.

6. Nu te simţi vinovată. E alegerea lui să fie în această relaţie, la fel şi a ta. Nu e vina ta că el nu a găsit o altă modalitate de a fi fericit, dar nu îl lăsa să te responsabilizeze pe tine pentru alegerile sale.

7. Nu îl lăsa să te folosească pentru a-şi rezolva problemele din cealaltă relaţie. Dacă faci asta, rişti să rămâi cu un gust amar şi cu o încredere în tine şi în oameni care va fi greu de restabilit.

8. Nu îl crede că e o victimă. Bărbaţii implicaţi în mai multe relaţii pot avea texte foarte înduioşătoare, care de obicei găsesc victime perfecte. Nu îl lăsa să te încarce. Dacă alegi să îi fii alături, cere-i măcar demnitate.

 

Sursă: eva.ro, ziare.com