Platfusul provoacă dureri în multe dintre cazuri şi e esenţial, din această cauză, să ştii cu ce să te încalţi, pentru ca să te simţi cât mai confortabil cu putinţă.
E clar că n-ai cum să te gândeşti la tocuri de 10 când ai platfus. În schimb, optează, pentru o încălţăminte cu talpa plată şi moale pe dinăuntru, care să-ţi aşeze talpa natural şi comod.
Uită-te după balerini cu talpa plată complet, fără acel toculeţ pătrat sau de orice altă formă. Sandalele trebuie să fie la fel – cu botul rotund, cu talpa complet plată şi cu un înveliş interior moale. Acest lucru e foarte important mai ales dacă picioarele tale au tendinţa să se umfle spre sfârşitul zilei.
Există sandale cu acest tip de talpă care au o formă ergonomică – adică au forma piciorului tău şi se găsesc în farmacii sau la standurile specializate din magazinele cu specific.
Pentru ocaziile speciale, dacă vrei neapărat să porţi tocuri, optează pentru pantofi cu vârf rotund, moale pe interior şi cu un toc nu mai mare de 3 cm.
În orice caz, dacă ai platfus, încălţămintea ta trebuie să fie din piele sau din alte materiale naturale (bumbac, in, cânepă – pe timp de vară). Aceste materiale vor permite circulaţia liberă a aerului şi se vor întinde pe forma piciorului tău, deci nu-ţi vor crea alte tipuri de neplăceri, ca bătăturile.


Sursa foto: www.prevention.com