Cârnaţii nu sunt doar un preparat preferat de oamenii din întreaga lume. Germanii cred că cultura consumului de cârnaţi a apărut la ei. Currywurst este preparatul lor naţional din carne de porc condimentat cu ketchup şi pudră de curry. A fost realizat pentru prima dată de berlineza Herta Heuwer, în anul 1949, când experimenta ingredientele furnizate de soldaţii britanici care locuiau în capitală. Cârnaţii au fost iubiţi atât de mult, încât nu numai că fac parte dintre preparatele naţionale al Germaniei, dar au deschis şi un muzeu în cinstea lor. Currywurst este cel mai iubit tip de cârnat în Germania. În 2009, preparatul a împlinit 60 de ani. Atunci, a fost deschis un muzeu numit după acesta.

Cârnaţi cu vodcă

În Irlanda de Nord, s-a lansat o nouă gamă de cârnaţi cu totul deosebiţi, care conţin pe lângă carnea de porc tradiţională, nişte ingrediente unice în această combinaţie: vodcă, energizant sau rom şi sifon. Tu i-ai gusta?

Desert sau fel principal?

Cu toate că acest preparat conţine carne, nu trebuie să fie săraţi. Neobişnuitul cârnat danez este un desert este realizat cu zahăr, lapte, stafide şi cardamom amestecate cu sânge de porc. Această versiune îndulcită nu are ca scop păcălirea copiilor să mănânce carne. De fapt, există un motiv istoric interesant pentru invenţia acestui desert inedit. În trecut, zahărul nu era doar un îndulcitor, ci un potenţiator de aromă.