Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au lucrat la îmbunătăţirea calităţilor în speranţa în care îşi vor găsi iubirea adevărată. De-a lungul anilor, specialiştii au realizat numeroase studii pe această temă şi au realizat că felul în care bărbaţii vorbesc poate fi atractiv pentru femei. În acest caz, o echipă de cercetători americani au vrut să afle ce exerciţii vocale trebuie să facă aceştia pentru a fi mai atractivi. Ce au aflat?

Ce presupune studiul?

Cercetătorii studiului publicat în „Jurnalul Societăţii Acustice din America‟, pe 31 august, au înregistrat vocile a 42 de subiecţi în timp ce efectuau diferite exerciţii vocale. Apoi, grupuri separate de oameni au ascultat casetele şi le-au clasat în funcţie de nivelul de atractivitate.

Citeşte şi: Vrei să ştii de ce atragi acelaşi tip de partener? Totul se întâmplă în creier

În urma celor analizate, cercetătorii au subliniat că oamenii pot interpreta bâjbiala sau vorbirea mai puţin coerentă drept o „calitate masculină‟, trăsătură atractivă pentru sexul opus: „Din punctul de vedere al atracţiei sexuale, bărbaţii sunt, de obicei, preferaţi pentru vorbirea mai puţin clară‟, a spus Daniel Stehr, Dr. Coautor al studiului de la Universitatea din California.

La polul opus, femeile sigure de ceea ce spun