Clasica gresie:cea mai practică alegere

Dintre toate posibilităţile pe care le ai,gresia este cea mai practică şi cea mai simplă alegere,iar raioanele cu gresie din magazine sunt pline de tot felul de oferte. Poţi să alegi gresie în culori combinate,în culori mai îndrăzneţe cum ar fi portocaliu,vişiniu ori verde crud sau poţi alege culori calde şi pastelate. Orice tip de gresie alegi,important este ca ea să fie rezistentă,pentru că o vei pune într-o zonă foarte circulată din casă. Poţi alege plăcile de piatră naturală şi chiar gresia pentru exterior dacă vrei să fii sigură că vor rezita în timp.

Parchetul:eleganţă şi în bucătărie

Dacă o ai o bucătărie deschisă şi nu vrei să „rupi” eleganţa livingului cu gresia din bucătărie,pune şi aici tot parchet. E bine să alegi un parchet masiv,mai dur,care să reziste la umiditatea şi „şocurile” pe care o să le sufere în această zonă a casei. Sigur vei mai scăpa câte o farfurie sau un pahar. Iar dacă parchetul va fi de brad sau dintr-un alt tip de lemn moale,se va zgâria foarte uşor.

Linoleumul:ieftin şi uşor de întreţinut

Sigur nu ţi-ai imaginat că linoleumul ar fi o alegere pe cât de simplă,pe atât de ieftină. Şi în plus,în magazine găseşti o mulţime de modele care de care mai frumoase şi mai colorate:unele imită gresia,altele parchetul,altele au nişte culori extraordinare. Acum găseşti şi linoleum care are aplicat deja adeziv şi nu-ţi mai rămâne decât să iei măsurile bucătăriei tale,să-l tai şi să-l lipeşti. Nu-ţi ia decât câteva ore şi ai o bucătărie nouă cât ai clipi. În plus,e foarte uşor de întreţinut. Şi nici nu „suferă” foarte mult când spargi sau scapi ceva din mână.

Duşumeaua:o notă rustică

Îţi aminteşti de bucătăria bunicii şi îţi doreşti o duşumea la fel cu acea pe care o avea ea? Alege o duşumea dintr-un lemn de esenţă tare cum este stejarul sau nucul şi vei da bucătăriei tale o notă rustică. Dacă lemnul nu este tratat poţi să-l tratezi tu cu soluţii speciale (se numesc lazuri),care-i dau un aspect de vechi şi care fac duşumea mai rezistentă la lovituri şi la zgârâieturi.