Oamenii au fost interesaţi de cum arată, din cele mai vechi timpuri. Chirurgia estetică a fost folosită chiar şi în Primul Război Mondial, când medicul Harold Gilles a încercat să refacă feţele soldaţilor, care s-au luptat pe front. Astăzi, pe măsură ce tehnologia evoluează şi procedurile medicale se înmulţesc, iar atât bărbaţii, cât şi femeile apelează la diverse intervenţii - lifting facial, operaţii la nas, la pleoape, la urechi, transplant de păr sau de piele. Dacă şi tu te numeri printre persoanele, care îşi doresc o astfel de intervenţie, iată ce trebuie să ştii, despre evoluţia intervenţiilor estetice, potrivit statisticilor Societăţii Americane de Chirurgie Plastică!

Europenii, fruntaşi la intervenţii estetice

Potrivit statisticilor, europenii sunt cei mai interesaţi de un aspect fizic frumos şi se află în fruntea clasamentului pentru cele mai multe intervenţii estetice. Mai exact, 81% dintre operaţiile estetice mondiale li se fac pacienţilor europeni, 8% dintre proceduri afro-americanilor, 6% asiaticilor şi 5% altor rase.

Femeile au cele mai multe proceduri

Nu este o surpriză că femeile au beneficiat de aproape 9 milioane de proceduri cosmetice, în anul 2010, mai exact de 92% din numărul total de proceduri făcute. Acesta este în creştere cu 164% faţă de anul 1997. Însă, deşi reprezintă doar 8% din totalul muncii depuse, numărul procedurilor cosmetice efectuate pentru bărbaţi a crescut cu peste 88% din 1997, cu 750.000 de proceduri în 2010.