Îmbătrânirea este cauza principală

Dermatologii numesc acest lucru regula 50-50-50. Adică, 50% din populaţie are la vârsta de 50 de ani 50% dintre firele podoabei capilare albe.

La fel ca pielea, părul îţi schimbă textura odată cu înaintarea în vârstă.

Aspectul pielii face diferenţa

Caucazienii tind să albească mai devreme decât restul raselor, fiind urmaţi îndeaproape de asiatici şi afro-americani. Oamenii de ştiinţă nu au reuşit însă să afle motivul pentru care acest lucru se întâmplă.

Stresul are un rol important

Stresul nu-ţi va albi părul instant. Însă, cu timpul, părul care îţi cade din cauza stresului va avea o altă culoare.

Stilul de viaţă contează

Fumatul, de exemplu, are un efect negativ asupra firului de păr. Nivelurile mici de vitamina B12 din organism sunt direct responsabile de depigmentarea firelor de păr.

Părul nu devine gri

Avem preconcepţia că firele de păr se decolorează şi devin gri, apoi albe, ceea ce nu este deloc adevărat. În locul părului care cade, din cauza depigmentării cauzate de înaintarea în vârstă, firele de păr sunt albe.

Factorul ereditar

Atunci când ne naştem, factorii genetici ne dictează deja când vom avea primele fire de păr alb. De exemplu, persoanele care au un stil de viaţă sănătos, dar încep să aibă fire de păr alb înaintea vârstei de 30 de ani pot da vina pe factorul ereditar.

Smulgerea firelor de păr

Dacă smulgi un fir de păr alb nu înseamnă că în locul lui vor creşte 3. E recomandat totuşi să nu smulgi prea multe fire de păr pentru că rişti ca acestea să nu mai crească deloc în locul respectiv.

Sursa foto: thatsnotmyage.com