Şi buzele îmbătrânesc

La fel ca restul corpului nostru,buzele se schimbă pe parcursul anilor. Practic,buzele sunt piele,aşa că trebuie şi ele îngrijite. Buzele sunt hidratate de niste glande mici care pot să nu mai funcţioneze corespunzator după un anumit timp.Balsamul de buze sau rujul poate preveni uscarea buzelor şi le ajută să reţină umezeala. În plus,la fel cum îţi protejezi pielea împotriva arsurilor solare,caută un balsam de buze cu factor ridicat de protecţie solară.Din punct de vedere estetic,acest lucru te va ajuta să previi uscarea buzelor şi crăpăturile,dar te ajută şi să eviţi posibile leziuni precanceroase.

Duşurile pot usca pielea

Cauza pielii uscate poate fi propriul duş. Cercetătorii de la Proctor&Gamble au realizat,în urma unui studiu,că duşurile frecvente cu apă fierbinte sunt principalul factor al pielii uscate.Ba mai mult,produsele de curăţare pe care le foloseşti pot conţine anumite chimicale care usucă pielea. Pentru a asigura pielii tale hidratarea necesară,alege cu atenţie gelurile de duş.

Expunerea la soare,mai dăunătoare decât trecerea anilor

Îmbătrânirea pielii este,de cele mai multe ori,cauzată de expuneri repetate de la soare,nu de înaintarea în vârstă.Compară o zonă a corpului tău care a fost expusă la bronz cu o zonă ferită de razele soarelui. Vei observa că pielea expusă poate parea iritată,uscată,poate avea pete maro şi schimbări ale texturii. Pe de altă parte,pielea protejată de soare tinde să fie mai uniformă,cu o textură netedă. Din acest motiv,atunci când te păregăteşti de plajă,nu uita să iei şi o cremă cu un factor de protecţie de cel puţin 15.

Menopauza nu afectează doar ciclul menstrual

În perioada menopauzei,femeile fac faţă unor reduceri de estrogen,ceea ce poate provoca schimbări ale pielii. Cea mai bună apărare împotriva efectelor timpului este îngrijirea timpurie a pielii.O rutină zilnică de hidratare şi protecţie împotriva soarelui va fi răsplătită pe măsură ce înaintezi în vârstă.