De obicei, simptomele uşoare, precum o simplă durere de cap ocazională, nu este un semn îngrijorător şi nu afectează bunăstarea pe termen lung. Însă există alte semnale pe care nu trebuie să le ignori, în special că, pe măsură ce înaintezi în vârstă, trebuie să fii şi mai atentă la starea ta de sănătate şi la simptomele pe care organismul ţi le poate transmite.

Răceşti des. Dacă ţi se întâmplă să răceşti mai des, decât de obicei, sistemul tău imunitar se luptă cu diverşi factori şi nu este vorba neapărat de frig! Potrivit, brightside, printre factorii care duc la apariţia răcelilor şi la afectarea sistemului imunitar, se numără: stresul, lipsa de somn şi de odihnă corespunzătoare, lipsa de mâncare sănătoasă, sau lipsa de sport sau intestine afectate.

Citeşte şi: Ce simptome arată că ai putea avea anxietate. De ce apare şi cum se tratează

Îţi este tot timpul frig. Dacă îţi este mereu frig, chiar şi în cele mai călduroase zile, sensibilitatea crescută la temperaturi scăzute ar putea fi legată cu probleme ale tiroidei, spune Harvard Medical School. Persoanele cu hipotriodism pot fi frecvent văzute purtând haine groase, deoarece le este mereu frig. Alte simptome, legate tot de această problemă, pot fi: oboseala cronică, constipaţia, faţa umflată sau depresia.