Ce ascunde durerea ovariană

1 77559 original jpg jpeg

Dacă suferi de dureri ovariene care încep să fie din ce în ce mai intense, ar trebui să mergi de urgenţă la un medic ginecolog pentru un control. Aceste dureri sunt de multe ori confundate cu crampele, dar ele pot ascunde o boală.

Potrivit studiilor recente, durerile abdominale/pelviene sunt principala cauză pentru care femeile se duc la medicul ginecolog.

Există mai mulţi factori care provoacă durerea, printre care chistul, infecţiile transmise prin contact sexual, endometrioza, ovulaţia. Câteodată, s-ar putea ca durerea să nu prezinte un pericol, dar este mai bine să previi.  

Simptomele şi măsurile de prevenţie pentru durerea pelviană:

Pentru a identifica ”rădăcina” durerii, trebuie să ţii cont de factori ca:

-    Perioada de începere a durerii şi locaţia

-    Cum afectează durerea zona abdominală

-    Schimbări de culoare în urină

-    Menstruaţie neregulată

-    Operaţii chirurgicale recente

Toate aceste aspecte sunt foarte importante. Ele îl vor ajuta pe medic să stabilească un diagnostic, pe lângă rezultatele controlului.

Cauzele durerii ovariene

În timpul sarcinii

Durerea şi contracţiile abdominale sunt frecvente în timpul sarcinii. Dar, dacă ele sunt intense şi de lungă durată, ar trebui să mergi la un control medical. Durerea puternică poate fi însoţită de hemoragie, febră, ameţeli, greaţă şi vomă.

Infecţii

Este posibil ca durerea să fie provocată de o infecţie uterină – endometrioza, gonoreea, de exemplu. Cu toate acestea, ar putea fi chiar o combinaţie de bacterii vaginale normale.

Probleme gastrointestinale

Durerea poate fi provocată de o disfuncţie de sistemului digestiv. Printre afecţiunile care pot cauza durere se numără apendicita, sindromul de intestin iritabil, gastroenterita, ocluzia intestinală.