Poate sună prea frumos ca să fie adevărat, însă dacă este folosită cu grijă, apa clocotită poate fi de ajutor în îngrijirea tenului, te poate ajuta să cureţi bijuteriile şi multe alte lucruri din gospodăria ta. Iată câteva motive să pui o oală cu apă pe foc!

Benefică pentru ten şi în caz de răceală

Profesioniştii folosesc adesea tratamente pe bază de abur, care hidratează pielea şi o ajută să absoarbă produsele cosmetice. Poţi beneficia şi tu de acest tratament, chiar la tine acasă! Pune într-un castron mare apă fiartă, pe cap un prosop, stai cu faţa deasupra castronului timp de 10 minute, apoi aplică o cremă hidratantă. Totodată, inhalaţiile cu aburi te pot scăpa de simptomele răcelii, deoarece aburii umezesc şi dezinfectează căile respiratorii. Poţi pune în apa clocotită plante precum: muşeţel, busuioc, mărar, salvie, cimbru sau câteva 10 picături de ulei de mentă sau ulei de eucalipt, apoi cu prosopul pe cap, poţi sta preţ de 10-15 minute deasupra vasului.

Cuptorul cu microunde se şterge mai uşor

Dacă nu foloseşti protecţie, de fiecare dată când încălzeşti carne sau alte preparate sofisticate, cuptorul cu microunde se murdăreşte. Una dintre soluţiile de curăţare eficiente poate fi chiar apa clocotită! Pune un castron cu apă fiartă cu lămâie în cuptorul cu microunde şi încălzeşte-l, timp de câteva minute, până când apa începe să fiarbă. Lasă apa să se răcească, scoate vasul din cuptor, apoi şterge cu atenţie pereţii cuptorului cu microunde. 

Curăţă bijuteriile din argint